GÜNDEM

10 Ekim Ankara Katliamı’nda Yitirilenler Bingöl’de Anıldı: “Adalet Mücadelemiz Sürecek”

Bingöl KESK Şubeler Platformu ve TMMOB Bingöl İKK, 10 Ekim 2015’te düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” sırasında gerçekleşen Ankara Gar Katliamı'nın 9. yıl dönümü dolayısıyla PTT kavşağında açıklama yaptı. Açıklamada: “Adalet mücadelemiz, katliamın asıl sorumluları yargı önüne çıkarılana kadar devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Abone Ol

Bingöl KESK Şubeler Platformu ve TMMOB Bingöl İKK, 10 Ekim 2015’te düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” sırasında gerçekleşen Ankara Gar Katliamı'nın 9. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, katliamın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen acının hâlâ taze olduğu vurgulanırken, adalet mücadelesinin sürdüğü belirtildi.

104 Kişi Hayatını Kaybetti, 500 Kişi Yaralandı

10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 104 kişi hayatını kaybederken, 500’e yakın kişi yaralanmıştı. KESK Bingöl ve TMMOB Bingöl, patlamadan sağ kurtulan birçok kişinin ciddi organ kayıplarıyla yaşamaya devam ettiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, “9 yıl herkesi aynı şekilde etkilemedi elbette. Bizler yüreğimiz kan ağlarken, birileri statlarda barış karanfillerimizi yuhalattı, insanlık suçları işleyen canilere selam yolladı” ifadelerine yer verildi.

“Gerçek Sorumlular Hâlâ Ortaya Çıkmadı”

Açıklamada, katliamın sorumlularının hâlâ adalet önüne çıkarılmadığına vurgu yapıldı. “10 Ekim katliamı milyonların ruhunda ve yüreğinde derin yaralar açtı. Acının bir nebze olsun hafiflemesi için gerçek sorumluların yakalanmasını beklerken, yetkililer katliamı ‘kokteyl örgüt’ diyerek ilk karartmayı yaptılar. Deliller dolaplarda unutuldu, kimisi de imha edildi” ifadeleriyle sürecin üzerinin örtülmek istendiği dile getirildi.

“Katliam Göz Göre Göre Geldi”

10 Ekim Katliamı'nın sadece bir olay olmadığının altı çizilen açıklamada, 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’da, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta gerçekleştirilen katliamlarla benzer bir planın devrede olduğu belirtildi. Açıklamada, “Her üç katliamın öncesinde güvenlik güçleri ortadan kaybolmuş, arama noktaları kaldırılmıştır. Her üç katliamın dava süreci de birkaç maşaya ceza verilerek kapatılmak istenmektedir” denildi.

“Barış Şehitlerinin Mirasına Sahip Çıkacağız”

KESK Bingöl ve TMMOB Bingöl, 10 Ekim Barış Şehitleri’nin mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, şehitlerin mirasına sahip çıkılacağını vurgulayarak: “Barış karanfillerimizin hatırasına gölge düşürülmesine, anma etkinliklerimizin engellenmesine izin vermeyeceğiz. Adalet mücadelemiz, katliamın asıl sorumluları yargı önüne çıkarılana kadar devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Emek ve Demokrasi Mücadelesi Kazanacak”

Açıklamanın son bölümünde, Türkiye ve dünyada barış politikasının savunulacağı ve emek-demokrasi mücadelesinin devam edeceği belirtildi. “Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan emek, barış ve demokrasi mücadelesini kol kola, omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak!” dedi.

KESK ve TMMOB, 10 Ekim katliamının unutulmaması için mücadeleye devam edeceklerini ve adalet arayışlarının sürdüğünü bir kez daha vurguladı.

HABER MERKEZİ