GÜNDEM

“10 yıldır mağdur ediliyorum”

Karşıyaka Mahallesi’nde Çapakçur Vadisine bakan kısımda 15 hak sahibinin tamamının arsalarının satışının belediye tarafından gerçekleştirildiğini belirten Murat Barası, sadece kendi arsasının satışının kendisine yapılmadığını belirterek yıllardır mağdur edildiğini söyledi.

Abone Ol

Karşıyaka Mahallesi Valilik Konağı arkası Çapakçur Vadisi yamacında babası tarafından 2 dönümlük bir alanda 1980 yılında ev yapıldığını belirten Murat Barası, arsanın alınması konusunda belediye meclisi tarafından yıllardır mağdur edildiğini söyledi.

Babası tarafından 1987 yılında tapu tahsis belgesi alındığını belirten Barası, “Bölgede bulunan hazineye ait 15 arsanın belediyeye devri 5 yıl önce yapıldı. Bingöl Belediyesi Meclisi de, orada hak sahibi olanların arsalarını verdi sadece benim arsamı vermedi. İki yıl önce 13 arsanın metrekareleri uygun fiyattan hak sahiplerine verilirken benim arsam hala verilmedi.

Belediye imar müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğümde, bütün işlemlerimin tamam olduğunu, hatta 2 yıl öncesinden verilebilecek durumda olduğunu söylediler. Konu ile ilgili Belediye Başkanı ile de görüşüp durumu anlattık ancak bir sonuç alamadım” dedi.

Babası vefat ettikten sonra Bingöl Belediyesi Meclisi tarafından yıllardır mağdur edildiğini belirten Barası, “En son Bingöl Belediyesi tarafından haziran ayında hazineden emsal fiyat istendi. Hazine de emsal fiyat olarak Adliye binasının yanını göstermiş. Orada 8 ay önce metrekaresi 2 bin 200 TL ile 3 bin TL arasında satılmış. Orası ticari + 5 kat, benim yerim 2 kat ticariye düşürüldü. Benim yerime ise metrekare fiyatı 6 bin 750 TL olarak belirlendi. Hangi emlakçıya, müteahhide sorduysam bu fiyatın çok yüksek olduğunu söylediler. Yerime çok yüksek fiyat verildiğini belirttiğimde ‘senin yerin çok güzel’ diyorlar. Amaçları fiyatı yüksek tutup benim alamamamı sağlamaktır. Ben bu parayı 15 günde ödeyemediğimde arsayı kaybetme durumum var. Bunu bildikleri için fiyatı yüksek tutuyorlar. Ayrımcılık yapıp beni çaresiz bırakarak yerimi başkasına vermek istiyorlar.” dedi.

Belediyeden arsanın 5 yıllığına taksitlendirilmesini istediğini ifade eden Barası, “Hazineye ait olan arazinin belediyeye devredildiği protokolde, ‘hak sahibinin durumuna göre 5 yıl taksitlendirme yapılabilir’ deniliyor. Belediye encümenleri ise, ‘bugüne kadar taksitli vermedik, bundan sonra da vermeyiz’ diyorlar. Sayıştay’ın sıkıntı yaratacağını söylüyorlar. Burada usulsüzlük mü var ki Sayıştay sıkıntı yaratsın. ‘Benden 6 milyon 50 bin lira isteniyor, kanunen 5 yıl taksitlendirme hakkım var, niye kullandırmıyorsunuz’ dediğimde, taksitlendirme yapmayacaklarını söylüyorlar. Adliyenin yanını en fazla 3 bin liradan verirken, bende metrekare için 6 bin 750 TL isteniyor. Bu adaletsizliğin son bulmasını istiyorum” dedi.

(Haber Merkezi)