TRT içyapımlar tarafından hazırlanan ‘12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli’, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen belgesel programından ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl’ün köklü tarihi, eşsiz doğası ve manevi değerlerini TRT’nin yeni yapımı olan ‘12’ adlı belgesel gösteriminin Bingöl Üniversitesi’nde ilk kez izleyiciyle buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “12 Efsaneler Şehri Bingöl adlı bu özel yapım, Bingöl’ün sadece bilinen yüzünü değil nesilden nesile aktarılan efsanelerini ve şehre anlam katan manevi hikayelerini de gün yüzüne çıkarıyor” diye konuştu.

Üniversitenin kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem verdiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Üniversiteler, yürüttüğü bilimsel çalışmalar ile ulusal bilginin evrenselleşmesine katkı sağlarken aynı zamanda sanatsal etkinliklerle bilimsel gelişimi sağlayan zihinleri beslemelidir. Sanatla kaynaşmış, iç içe bir bilimsel anlayış; toplumun ve kültürün ihtiyaçlarının bilinmesi hususunda son derece önemli bir mercek işlevi görecektir. Bu bağlamda kültürel değerlerimizin geleceğe aktarımı noktasında gerçekleştirmiş olduğu önemli bir eser olan TRT Belgesel ve TRT Kurdi ekranlarında yayınlanacak olan bu yapım, Bingöl’ün yüzyıllardır süregelen hikayelerini ve merak uyandıran yönlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Yeşim Kazazoğu ve Filiz Şebnem Bilgin’in üstlendiği belgesel, efsanelerin büyüsüne kapılmak ve Bingöl’ün zengin dünyasına adım atmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat! Üniversitemiz adına TRT’nin yeni yapımı olan ‘12’ belgeselinin gösteriminde emeği geçen tüm herkesi tebrik eder, sanat alanında gerçekleştirecekleri çalışmalarında başarılarının devamını dilerim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Dr. Cevdet Yılmaz beyefendiye teşrifleri için teşekkür ederim.”

İnalı Mahallesinde Örnek Etkinlik İnalı Mahallesinde Örnek Etkinlik

‘12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli’nin lansmanına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl milletvekilleri Fevzi Berdibek ile Zeki Korkutata ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan da katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ