Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde polis sorumluluk alanındaki 122 okula personel görevlendirmesi yaparak, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini arttırdı. 
İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilçelerimiz dahil polis sorumluluk sahasında bulunan 122 okulun hepsine personel görevlendirilmesi yapılmıştır. 

Bingöl'de Gaziler Günü Yürüyüşü Bingöl'de Gaziler Günü Yürüyüşü

Okul çevrelerinde, öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer okul personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan personellerimiz, yaya devriye ve ekipler olarak görev almaktadır. Okul çevresinde görev yapan yaya devriye ve ekiplerimiz; öğrenci ve personelin güvenliğini sağlamak, suç ve şiddeti önlemek, okul ortamını güvenli tutmak amacıyla önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Okul çevrelerinde görev alan personel, caydırıcı bir unsur olarak suçları engellemenin yanı sıra gerektiğinde hızlı müdahalelerde bulunurlar. Öğrencilere rehberlik etmek, olumsuz davranışları önlemek ve polisle toplum arasındaki güven ilişkisini güçlendirmek de ilgili personelin görevinin bir parçasıdır. Ekiplerimiz ayrıca, yerel topluluk ve okul yönetimiyle işbirliği içinde çalışarak, güvenliği artırıcı önlemler alarak okul çevresinde huzur ve asayişi korumak amacıyla öğrenim yılı boyunca görev yapacak. Uygulamamız ilimizde bulunan tüm okul çevrelerinde devam edecektir" denildi.

(Haber Merkezi)