Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist

16-19 Haziran tarihlerinde kutlanan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla, 20-21 Haziran tarihlerinde hangi kurumların açık olup olmayacağı merak konusu oldu. 20-21 Haziran Resmi Tatil mi? 20-21 Haziranda bankalar ve kurumlar açık mı? Bankalar Açılıyor mu? Toplu Taşıma Ücretsiz mi? Resmi Daireler Açık mı? Hafta sonuyla birleşen tatil süresince vatandaşlar, idari izin olarak sayılan 20-21 Haziran günlerinin nasıl değerlendirileceğini araştırıyor. Peki, 20-21 Haziran resmi tatil mi, bankalar, noterler, kargolar, hastaneler açık mı, toplu taşıma ücretsiz mi? İşte detaylar...

20-21 Haziran Resmi Tatil mi?

Kurban Bayramı tatili, 19 Haziran itibarıyla sona eriyor. Hafta sonuyla birleştirilen bayram tatili sürecinde 20-21 Haziran, kamu çalışanlarına idari izin olarak verildi. Ancak bu iki gün resmi tatil kapsamında değil. Yani, özel sektör çalışanları ve diğer vatandaşlar için resmi tatil anlamına gelmiyor. Tatil süresince kamu kurumları kapalı olacak, ancak özel sektör işleyişine devam edecek. Bu nedenle, resmi dairelerde işlem yapmak isteyenler bu iki günü dikkate almalı ve planlarını ona göre yapmalıdır.

20-21 Haziran Bankalar Açık mı?

Bankaların çalışma düzeni, Kurban Bayramı tatilinin ardından normale dönüyor. 20-21 Haziran tarihlerinde bankalar, normal mesai saatlerinde hizmet verecek. Bu da demek oluyor ki, bayram süresince yapılamayan bankacılık işlemleri bu tarihlerde gerçekleştirilebilecek. Banka şubeleri, ATM'ler ve dijital bankacılık hizmetleri, Perşembe ve Cuma günleri boyunca aktif olacak. Banka müşterileri, işlemlerini bu tarihlerde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecek. Bayram tatilinin ardından finansal işlemleriniz için bankalar açık olacak ve hizmet sunmaya devam edecek.

20-21 Haziran Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

Ücretsiz toplu taşıma uygulaması, 19 Haziran yani Kurban Bayramı'nın 4. günü itibarıyla sona erdi. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve diğer toplu taşıma hizmetleri, bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verdi. Ancak, 20-21 Haziran tarihlerinde bu uygulama sona eriyor ve toplu taşıma hizmetleri normal tarifesine dönüyor. Belediyeler ve toplu taşıma işletmeleri tarafından yürütülen bu hizmetlerde, vatandaşlar yeniden ücret ödeyerek seyahat edecek. Ücretsiz köprü ve otoyol geçişleri ise 24 Haziran Pazartesi saat 07.00'ye kadar devam edecek.

HABER MERKEZİ