EĞİTİM

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

KPSS 2024 ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM’nin sorgulama sayfasından öğrenebilirler.

Abone Ol

Binlerce adayın katıldığı KPSS süreci tamamlandı ve sonuçlar için ÖSYM'nin resmi açıklaması bekleniyordu. Peki, KPSS sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilecek? İşte sonuçların açıklanmasının ardından bilmeniz gerekenler…

ÖSYM 2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı sonuçları 4 Ekim 2024 Cuma günü açıklandı. Sınav sonuçlarıyla birlikte, adayların KPSS  puanları da belirlenmiş oldu. KPSS  puanı, devlet kurum ve kuruluşlarına yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için kullanılmaktadır.

15 Eylül 2024 tarihinde yapılan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın değerlendirme süreci sona ermiştir. Adaylar, sınav sonuçlarına 4 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ulaşabileceklerdir.

ÖSYM'NİN SONUÇ SAYFASINDA KISA SÜRELİ HATA OLUŞTU

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarını kontrol etmek isteyen kullanıcılar, ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama sayfasında kısa süreli bir "hata" uyarısıyla karşılaştılar. Ancak, bu durumdan sonra sonuç sayfası tekrar normale döndü ve kullanıcılar sonuçlarına erişim sağlayabildiler.