EĞİTİM

2024 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı! Başvuru Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları 8 Ekim itibarıyla başladı. Başvurular, 13 Ekim'e kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Abone Ol

2024 KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı, üniversite öğrencileri için önemli bir konu haline gelmişti. Geçtiğimiz yıl ekim ayında alınan başvurular, bu yıl da benzer bir takvimle 8 Ekim itibarıyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, öğrenciler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Sevgili Gençler; GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı.

 Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz.

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir ve bu tarihler yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre alabilir veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ya da T.C. kimlik kartı gibi alternatif giriş yöntemlerini kullanabilirler.

Başvuru sırasında, öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna dair bilgiler istenmekte, bu bilgiler ilgili kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanmaktadır.

Başvuru değerlendirmelerinin ardından, bütçe imkanları çerçevesinde belirli sayıda öğrenciye burs tahsis edilmektedir. Mevzuat gerekliliklerini karşılayan diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanmaktadır.

KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN