Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak lise tercih süreci başladı. 2024 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ile sürecin ayrıntılarına yer verildi. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlayacak? LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılacak? İşte 2024 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ile ilgili tüm detaylar.

Spor Ortaokullarında Kabul Dönemi Başladı Spor Ortaokullarında Kabul Dönemi Başladı

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler için en önemli konulardan biri LGS tercih tarihleri oldu. Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı ve katılım oranı %95,61 olarak gerçekleşti.

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı da 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00'ye kadar devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

LGS tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatılacak. Tercih ve yerleştirme süreci ile ilgili tüm detaylar 2024 Yılı “Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”nda bulunuyor.

2024 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

NTV