Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında 1 milyar 63 milyar lira ödemenin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Güneş ve Hidrojen Geleceğin Enerjisi Olacak Güneş ve Hidrojen Geleceğin Enerjisi Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına yönelik olarak her ay sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri bugün itibari ile hesaplara aktarılmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemeleri kapsamında Ekim ayı itibariyle yapılacak 1 milyar 63 milyon liranın hesaplara aktarıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, özellike çocuklara yönelik hizmetleri önemsediklerini belirterek bu kapsamdaki hizmetleri çeşitlendirdiklerini söyledi. SED ödemeleri ile çocuklar için ailelerine ve sosyal çevrelerinde destek verdiklerini aktaran Bakan Göktaş, milli değerlerine sahip, özgüvenli, eğitimli ve sağlık çocuklar yetiştirilmesi için çaba sarfettiklerini dile getirdi. Aileyi merkeze alan sosyal hizmet modeli ile çocukların öncelikli olarak aile ortamında yetiştirilmesi için çaba sarfettiklerinin altını çizen Göktaş, "Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için ekim ayına yönelik toplam 1 milyar 63 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ