EKONOMİ

5 Bin 250 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşacak

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çapakçur Mikrohavza Sulamaları çalışmaları kapsamında 5 bin 250 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını belirtti.

Abone Ol

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çapakçur Mikrohavza Sulamaları ile ilgili açıklama yaptı.

Çapakçur Mikrohavza Sulamaları işi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Balta, “Toplam 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak işin 2025 yılı sulama sezonunda hizmete sunulması hedeflenmektedir” dedi.

Balta, Alıncık, Aşağıköy, Balpınarı, Ortaköy, Şaban, Üçyaka, Çiriş ve Yelesen köylerini kapsayacak Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında, 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajının yapılarak toprak altına alındığını belirtti.

Balta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında 57 km boru, 750 adet sanat yapısı ve 32 km işletme bakım yolu yapılacaktır. Yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini ve yılsonunda tüm imalatlar tamamlanarak 2025 yılı sulama sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 Milyon TL gelir artışının hedeflenmektedir.”

Abdulkadir BEĞSARI