Bingöl’ün Ürünleri YÖREX’te Tanıtıldı Bingöl’ün Ürünleri YÖREX’te Tanıtıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 7 bin liranın üzerindeki tüm tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilmesini zorunlu hale getirdi. Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan tebliğe göre, 7 bin lirayı aşan tahsilat ve ödemelerin banka veya finansal aracılar aracılığıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Mükellef olmayan kişiler de bu tevsik zorunluluğuna tabi tutulacak ve 7 bin liranın üzerindeki işlemlerini aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirmek zorunda kalacak. Belirtilen kurala uymayan alıcı ve satıcılara ayrı ayrı cezai yaptırımlar uygulanacak.

Banka Şubesinde Ödeme İşlemi Gerçekleştirilebilecek

7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin, doğrudan tahsilatı gerçekleştiren kişinin hesabına veya bir finansal kurumun şubesine gidilerek işlem açıklamalarıyla yapılması tevsik zorunluluğuna uyulduğu anlamına gelecek. Banka hesabı ya da kredi kartı bulunmayan kişiler, ödeme yapacakları satıcının hesabının bulunduğu bankaya giderek işlemlerini gerçekleştirebilir ve bu durumda dekont alarak zorunluluğu yerine getirmiş sayılacak.

Cezai Yaptırım Uygulaması

7 bin liranın üzerindeki ödemelerin aracı kurumlar üzerinden yapılmaması durumunda, satıcının ödemeyi elden alarak kendi hesabına yatırması, hem alıcı hem de satıcının tevsik zorunluluğunu ihlal etmesi anlamına gelecek. Bu durumda, her iki taraf da cezai yaptırımlarla karşılaşacak.