İstanbul'dan Tunceli'ye gelen B.B. isimli vatandaş, Nazımiye ilçesindeki Kılköy bölgesinde bulunan Haydar Baba Türbesi'ni ziyaret etti. Türbe ziyaretinin ardından Düzgün Baba Türbesi'ne gitmek isteyen B.B., yaklaşık 7 saat süren bir yürüyüşe başladı. Ancak bu yürüyüşün sonunda yolunu kaybederek dağlarda mahsur kaldı. Kaybolduğunu fark eden B.B. hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım talebinde bulundu.

Acil Durum İhbarı ve Jandarma'nın Hızlı Müdahalesi

B.B.'nin yardım çağrısı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi hemen harekete geçti. Telefonla ulaşılan B.B.'nin yerinin tespit edilmesinin ardından kurtarma operasyonu başlatıldı. Kurtarma çalışmaları kapsamında 1 jandarma komando timi, 1 jandarma asayiş komando timi ve 1 jandarma arama kurtarma timi görevlendirildi. Tunceli'nin zorlu arazi koşullarına rağmen jandarma ekipleri hızlı ve etkili bir müdahalede bulundu.

Helikopterle Kurtarma ve Sağlık Kontrolleri

B.B.'nin bulunduğu yerin belirlenmesiyle birlikte jandarma ekipleri hızla harekete geçti. Kurtarma operasyonunda helikopter de kullanılarak B.B., güvenli bir şekilde bulunduğu yerden alındı. Helikopterle kurtarılan B.B., kontrol amacıyla hemen ambulansa nakledildi ve Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. B.B.'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılan kontrollerde herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İHA