Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere yönelik 'Seyahatsever' projesi kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda 5 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunuyor. Bu uygulama, Bingöl’deki gençler için de büyük bir fırsat oluşturuyor. Proje, deprem bölgeleri hariç olmak üzere illerde bulunan her biri 1 kız ve 1 erkek yurdu hizmet verecek şekilde planlandı.

SEYAHATSEVER PROJESİ İLE TÜRKİYE'Yİ KEŞFEDİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 2024 GSB Seyahatsever projesi, gençlere yaz tatilini farklı şehirlerde geçirip yeni yerler keşfetme imkanı tanıyor. KYK yurtlarında 5 gün boyunca ücretsiz konaklayabilecek gençler, Türkiye'nin farklı illerini gezip görme fırsatını değerlendirebilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Projeye katılmak isteyenler, rezervasyon yapacakları yurda en az bir gün öncesinden 444 0 472 (ALO GSB) numarasını arayarak isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile başvuru yapabilirler. Başvurular 8 Temmuz'da başlamış olup, 25 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Gençlerin başvurularını yaparken, planladıkları seyahatin tarihlerini dikkate alarak erken rezervasyon yapmaları öneriliyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, projeye sadece 18-30 yaş arasındaki bireylerin başvurabileceğini belirtti. Bu yaş aralığındaki gençler, projeden yararlanarak KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanına sahip olabilecekler. Projeye katılmak isteyen gençlerin, başvuru yapacakları yurda en az bir gün öncesinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

BİNGÖL'DEKİ GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Bingöl'deki gençler de bu projeden faydalanarak yaz tatillerini farklı şehirlerde geçirme fırsatını yakalayabilirler. Bingöl’deki KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı, gençlerin seyahat etmeleri ve yeni yerler keşfetmeleri için büyük bir fırsat sunuyor.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Ağustos’ta Konut Satışında Artış Ağustos’ta Konut Satışında Artış

Bingöl'deki KYK yurtlarında konaklama imkânı hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru süreci ile ilgili tüm detayları öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ