GÜNDEM

Bingöl'de 88 Yangın Meydana Geldi

Doğanca Köyü’nde meydana gelen yangın mahalline giden Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de yaz döneminde 88 yangın meydana geldiğini belirterek, vatandaşlara izmaritlerini yere atmamaları uyarısında bulundu.

Abone Ol

Genç İlçesi Doğanca Köyünde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine kadar ulaşırken, tedbir amaçlı 7 ev boşaltıldı.

Doğanca Köyü Eskiköy Mezrasındaki ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangını için ekipler seferber oldu. Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi, AFAD, jandarma ile birlikte diğer kamu kurumlarının da katıldığı yangın söndürme çalışmalarında korku dolu anlar yaşandı. Yangın nedeniyle 55 hektarlık alan zarar gördü.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangının köy yerleşim yerine kadar ulaşması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ekiplerin müdahalesiyle yangın evlere sıçramadan söndürülürken, tedbir amaçlı 7 ev boşaltıldı. Yangın, yaklaşık 4 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alınabildi.

VALİ USTA YANGIN BÖLGESİNE GİTTİ

Yangın bölgesine giden Vali Ahmet Hamdi Usta, burada yaptığı açıklamada, “Yaz mevsiminde çok sık yangınlara rastlıyoruz. Bugün yine Genç İlçesi Doğanca Köyü Eskiköy Mezrasında orman yangını oldu. Saat 15.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda büyüdü ve yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı ama orman teşkilatımız, jandarmamız, emniyetimiz, UMKE, AFAD, itfaiyemiz, iş makineleri ve yaklaşık 200 personelin yer aldığı yangın söndürme çalışmaları kapsamında yangını yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alabildik. Tedbiren 7 evi boşalttık, 88 vatandaşımızı tahliye ettik. Şu anda evlerimizde herhangi can ve mal kaybı yok. Kontrol altına alınmış durumda. Diyarbakır’dan gelen 2 helikopterin de desteğiyle yangını kontrol altına aldık” dedi.
VATANDAŞLARA UYARI!

Orman yangınları ile ilgili vatandaşları uyaran Vali Usta, şunları söyledi; “Vatandaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum; dikkatsiz attığınız bir kibrit, bir sigara izmariti çok büyük felaketlere yol açabiliyor. Bingöl’de geçen haftaya kadar 66 yangın çıkmıştı ancak kısa zamanda 88’e ulaştı. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını diliyorum. Herkesin katkılarıyla bu yangını söndürdük. Rabbim daha büyük felaketlerden Bingöl’ümüzü, Genç İlçemizi Türkiye’mizi  korusun diyorum” şeklinde konuştu.

Abdulkadir BEĞSARI