GÜNDEM

90 Yaşındaki Usta, 58 Yıldır Zamanı Ayarlıyor

Diyarbakır'da 90 yaşındaki saat ustası, 58 yıldır sadece 2 metre 7 santimetrekarelik atölyesinde zamanı titizlikle ayarlıyor

Abone Ol

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Halit Ayçiçek, 9 yıl medrese eğitiminin ardından 12 yıl imamlık yaptı. Bir başka imamın yanında saat tamiri öğrenen Ayçiçek, imamlık kariyerine son vererek 58 yıldır bu mesleği icra ediyor.

Halit Ayçiçek, 1934 doğumlu olup 90 yaşına girdiğini belirtti. 9 yıl medrese eğitimi aldığını ve köyde 12 yıl imamlık yaptığını ifade eden Ayçiçek, ardından saat tamirine yöneldiğini açıkladı.

Halit Ayçiçek, 48 yıldır çalıştığı dükkânında 58 yıllık saat tamir tecrübesini paylaşıyor. “10 yıl da ilerideki dükkânda çalıştım, toplamda 58 yıl. Bütün saatleri tamir ediyorum. Bu iş kolay olduğu için vücut rahatsız olmuyor, bu yüzden devam ettim,” diyor. Arkadaşlarının çoğunun hayatını kaybettiğini belirten Ayçiçek, “Evden çıkıp hemen buraya geliyorum. İş olsun olmasın, burada kalıp akşam eve gidiyorum. Kahvehanede sohbet edecek arkadaşım yok,” dedi.

Dükkânının sadece 2 metre 7 santim olduğunu aktaran Ayçiçek, “Eskiler kurmalı saat getirir, gençler ise pilli saatler getiriyor. Burada bir hoca vardı, o da saat tamir ediyordu. Kendisi imamdı ve onunla oturup konuşarak bu işi öğrendim,” dedi.

HABER MERKEZİ