GÜNDEM

Acı Veren Boğulma: Bir Çocuğu Kurtarmak İçin Suya Giren Aynı Aileden 5 Kişi Boğuldu

Muş’ta baraj gölüne giren çocuk ve onu kurtarmak isteyen aile fertleri boğularak hayatını kaybetti.

Abone Ol

Dün saat 15.30 sıralarında Alpaslan-1 Baraj Gölü’nde meydana gelen olay da boğularak hayatını kaybeden 1 aileden 5 kişi köy mezarlığında yan yana defnedildi.

Göle giren Rabia Karakaya (13) boğulma tehlikesi geçirince diğer aile fertleri kurtarmak için suya girdi. Göle giren Yasin (18), Edanur (20) ve Fatma Karakaya (22) ile Eylül Tekin (15) de kısa sürede suda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşların yaptığı çalışmalar sonucunda Rabia, Yasin ve Edanur Karakaya ile Eylül Tekin’in cansız bedenleri bulundu. AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma, polis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla çalışma yürüten Bitlis Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne bağlı Sualtı Grup Amirliğinde görevli kurbağa adamlar, Fatma Karakay’ın cansız bedenine ulaştı.

CENAZELER YAN YANA DEFNEDİLDİ

Boğulan 5 kişinin cenazeleri, Muş Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Gözyaşları arasında köy mezarlığında yan yana açılan mezarlara defnedilen Rabia, Fatma, Yasin, Edanur Karakaya ve Eylül Tekin, ailelerini ve tüm köy halkını derin bir acıya boğdu.

YÜREK YAKAN DETAYLAR

Olayın ardından acı dolu detaylar ortaya çıktı. Kardeşini kurtarmaya çalışırken boğulan Yasin Karakaya’nın arkadaşları, mezarı başında gözyaşları içinde dua etti. Yasin’i kurtarmak için suya atlayan ve hayatını kaybeden Edanur Karakaya’nın nişanlı olduğu ve kısa süre içinde düğün yapacağı öğrenildi. Fatma Karakaya’nın ise bir yıl önce evlendiği ve 8 aylık hamile olduğu bilgisi, acıyı daha da derinleştirdi. Ayrıca, Rabia, Yasin ve Edanur kardeşlerin, 2016 yılında hayatını kaybeden annelerinin yanı başına defnedildiği belirtildi.

İHA