Ahmet Çi̇çek Derdo Bebext Ki̇tabi1Şair Ahmet Çiçek, 2022 yılında çıkardığı 'Rinda Welati' isimli şiir kitabının ardından ikinci şiir kitabını da çıkardı. Çiçek’in ‘Derdo Bêbext’ adıyla Vir Yayınlarından çıkardığı şiir kitabı, seçkin kitap sitelerinde ve Bingöl’de satışa sunuldu.

Bingöl Üniversitesi'nden Tasarım, Peru'da Sergilenecek Bingöl Üniversitesi'nden Tasarım, Peru'da Sergilenecek

İsteyen vatandaşlar, Ahmet Çiçek’in kitabını 0542 424 12 12 telefon numarası veya Genç Caddesi Miliamall AVM karşısı Vodafone bayisinden temin edebilecek.

Zazaca’yı yeniden kadim zenginliğine ulaştırma mücadelesinde olduklarını belirten Şair Ahmet Çiçek, “Çocuklarımızın anaya ‘daye’ demediği bir dönemde yaşıyoruz. Zazacamız kayboldu, olacak bir durumda. Bu dil için bir harf, bir kelime, bir cümle çok çok önemlidir. Bu nedenle uzun zamandır üzerinde keyifle, aşkla, sevgiyle, heyecanla çalıştığım Zazaca Derdo Bêbext adlı ikinci şiir kitabım çıktı. Zaza diline ve edebiyatına kazandırdığım bu eserlerin mutluluğunu ve heyecanını sizlerle paylaşmak istedim. Kitabımı alın ,okuyun, eleştirinizi yapın. Yeni çalışmalarımızda bizlere zenginlik olsun, ışık olsun. Tüm dostların desteğini ve katkısını bekliyorum. Katkı sunan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)