Aile Bakanlığı’nın 50 bin TL’lik eşya yardımı başvuru şartları nelerdir? Eşya yardımı için başvurular hangi tarihler arasında yapılacak? Aile Bakanlığı’nın eşya yardımı programından kimler yararlanabilir? 50 bin TL’lik eşya yardımı başvurusu nasıl yapılır? Eşya yardımı almak için gereken belgeler nelerdir? Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na nasıl başvurulur? Afet sonrası eşya yardımı için başvuru süreci nasıl işler?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım yapmasının yanı sıra, ayni yardım da yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda şartları sağlayanlara 50 bin TL’lik eşya yardımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar…
Başta yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar vasıtasıyla zor durumdaki vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılımını amaçlıyor. Bakanlık, sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahiplerine eşya yardımı da yapıyor. “Ev Eşyası Zararı Yardımları” adı altında sağlanacak olan bu yardım, afet ve acil durum halinden etkilenen ailelere gerçekleştirilecek ev eşyası zararı yardımlarını içeriyor.
50 BİN TL'YE KADAR EŞYA YARDIMI
Bu kapsamda, afet ve/veya acil durum halinden etkilenen 3294 sayılı yasa doğrultusundaki aileler afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapması durumunda yararlanabilecek. Buna göre; yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı vb. felaketler yüzünden hanesi zarar gören ailelere ev eşyası zararı yardımı doğrultusunda 50 bin liraya kadar destek verilecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eşya yardımı kapsamında talep edilen şartları sağlayan vatandaşlar, ikamet ettikleri ilçede yer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuru yapabilecek. SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından başvuru yapan ailelerin durumu değerlendirilecek ve şartları sağlaması durumunda yardım programı kapsamında alınacak. Bu kapsamda, yardım başvuru yapan hanelerin başvuruları da durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından belirlenecek.
AİLE BAKANLIĞI'NIN 50 BİN TL'LİK EŞYA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 50 bin TL’lik eşya yardımı başvurusunda bulunmak için belirli şartları sağlamak gerekiyor. Bu yardım, özellikle afet ve acil durum hallerinde ev eşyası zarar gören aileler için geçerli. Afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor.
EŞYA YARDIMI İÇİN BAŞVURULAR HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?
Eşya yardımı başvuruları, afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde yapılabilecek. Bu süre zarfında başvuru yapmayan aileler yardımdan faydalanamayacaklar.
AİLE BAKANLIĞI'NIN EŞYA YARDIMI PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
Aile Bakanlığı’nın eşya yardımı programından, yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı felaketler nedeniyle ev eşyası zarar gören aileler yararlanabilir. Yardım programına başvuran ailelerin 3294 sayılı yasa doğrultusunda ihtiyaç sahibi olması gerekiyor.
50 BİN TL'LİK EŞYA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
50 bin TL’lik eşya yardımı başvurusu, ikamet edilen ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılacak. Başvuru sırasında gerekli belgeler ve başvuru formu ile birlikte SYDV’ye başvurulması gerekiyor.
EŞYA YARDIMI ALMAK İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR?
Eşya yardımı başvurusunda bulunmak için gerekli belgeler, başvuru formu, kimlik fotokopisi ve afet durumunu belgeleyen resmi evraklardır. Ayrıca, hane halkının gelir durumunu gösteren belgeler de başvuru sırasında talep edilebilir.
AFET SONRASI EŞYA YARDIMI İÇİN BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLER?
Afet sonrası eşya yardımı başvuru süreci, afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde yapılacak başvurularla başlar. Başvurular SYDV tarafından değerlendirilir ve mütevelli heyeti tarafından onaylanır. Başvuruların aciliyeti göz önünde bulundurularak yardım sağlanır.
HABER MERKEZİ