SİYASET

AK Parti’nin 23’üncü Yılı Kutlandı

AK Parti’nin 23. Kuruluş yıldönümünde düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, “Ailemizi büyüteceğiz. Kırgınlıklarımızı azaltacağız. Gönül seferberliği ile çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettireceğiz” dedi.

Abone Ol

14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti, kuruluşunun 23. yıldönümünü il başkanlığında yapılan programla kutladı.

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ile Zeki Korkutata telekonferans yoluyla bağlanarak partililere hitapta bulundu.

Milletvekili Feyzi Berdibek yaptığı hitapta; AK Parti’nin kuruluşundan bugüne veseyat odaklarına karşı dimdik durarak mücadele ettiğini, etnik, mezhebi ve bölge ayrımı yapmadan hizmet ve yatırım ürettiğini vurguladı.

Milletvekili Zeki Korkutata, AK Parti’nin muhafazakar ve demokrat kimliği ile bütün toplumsal farklılıklara saygı duyarak demokrasi ve değişimin öncüsü olduğunu söyledi.

Programda konuşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven; “ AK Parti kuruluşundan bu güne kadar çok büyük vesayet odaklarıyla mücadele etti. Bir çoğumuz 28 Şubat süreçlerini yaşadık. Başörtülü vatandaşlarımız burada. Sırf başörtüsünden dolayı okula gidemeyenler oldu. Askeriyenin hükümetleri nasıl yönettiklerine şahitlik ettik. Geldiğimiz noktada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde çok güçlü ve kararlı duruş sergilenerek bütün bu vesayet odaklarına karşı AK Parti ciddi bir mücadele gösterdi. 2002 yılında bu vesayet odakları AK Parti’yi kapatmak için uğraştılar. 1 yıl sonra AK Parti’ye kapatma davası açıldı. İhtar mahiyetinde bir yazı gönderdiler. 8’e 7 çoğunlukla AK Parti kapatma davası reddedildi. Sonrasında Gezi Parkı olaylarıyla ekonomik olarak ülkemizi çökertmeye çalıştılar. Tek haneye düşmüş işsizlik ve enflasyon ortamında gezi parkı kalkışması olayını gerçekleştirdiler. 17-25 Aralık teşebbüsleri oldu. MİT Müsteşarını ifadeye çağırarak ülkemize ayar vermeye çalıştılar. 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Bütün bu saldırıları AK Parti iktidarları döneminde yaşadık. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, AK Parti teşkilatlarının desteği, Cumhurbaşkanımız çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlarımızın inanç ve imanıyla, Cenabı Allah’ın yardımıyla bütün bu badireleri atlatmış olduk. Bu günleri unutmamak lazım. Günümüzde sadece ekonomik bazı gerekçelerle AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanımızı eleştiri yoluna giriyorlar. Bizim bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Ekonomik veriler iyiye doğru gidiyor. Bizler kendimizi dev aynasında görmeyeceğiz. Kibirden ve benlikten uzak duracağız. Kendi muhasebemizi içimizde yapacağız. Kendi sorumluluğumuzun farkına varacağız. Biz hata yapmayız, hatadan münezzehiz, herşeyimiz doğrudur anlayışı ile hareket edersek Allah muhafaza daha kötü sonuçlar bizleri bekler. Osmanlı’yı yok etmek isteyenler böl, parçala, yönet taktiği ile önce etnik, dini, milliyetçilik kavramları üzerinden koca imparatorluğu küçük bir alana hapsettiler. Aslında aynı senaryoyu da AK Parti üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bizi bir birimize kırdırıyorlar. Önceki İl Başkanı ile mevcut İl Başkanı, önceki Milletvekili ile mevcut Milletvekilleri üzerinden, Kadın, Gençlik kolları başkanlarımız üzerinden, önceki teşkilatlar ile şimdiki teşkilatlar arasında nifak ve fitne koymak istiyorlar ve bizlerde bilmeden, istemeden, farkına varmadan bu fitneye ortak oluyoruz. Bizim bundan uzak durmamız lazım. Bir ve beraber olmamız lazım. 2002’de bu partiyi kuranlara bizim ihanet etme hakkımız yok. Bizim Kurucu İl Başkanımız rahmetli Hacı Abdullah Kolak Abimize ihanet etme hakkımız yok. Onun dava arkadaşlarına ihanet etme hakkımız yok. Bütün Dünya ile mücadele eden Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve onun dava arkadaşlarına ihanet etme hakkımız yok.

Bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızdan ben bunu rica ediyorum; biz ne kadar birlik olursak, beraber olursak o kadar güçlü oluruz. Aramıza nifak sokmak isteyenlere karşı kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 23. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kuruluşundan bu güne partimizde görev yapmış emeği, alınteri ve desteğiyle partimize katkı vermiş bütün teşkilat mensubu dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurucu İl Başkanımız başta olmak üzere Rahmeti rahmana kavuşan dava arkadaşlarımı rahmetle yad ediyorum. Hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Geçmişten günümüze partimizde görev almış teşkilat üyelerimizi hanelerinde ziyaret etmeyi sürdüreceğiz. Ailemizi büyüteceğiz. Kırgınlıklarımızı azaltacağız. Gönül seferberliği ile çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Programda; Belediye Başkan vekili Said Kolak, Kurucu Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve önceki dönem İl Başkanı Haşim Sağlar teşkilatlara selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Programa; AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Belediye Başkan vekili Said Kolak, İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu, Merkez İlçe Başkanı Feyzi Kızıl, Kadın Kolları Başkanı Maşife Gündoğdu, Gençlik Kolları Başkanı Enes Arslan, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, meclis üyeleri ve il teşkilatları katıldı.

(Haber Merkezi)