HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)’ın TBMM Başkanlığına sunduğu vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında ve ilin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunan HÜDA PAR’ın teklifinde, çifte vatandaşların soykırım ve insanlık suçlarına karışması halinde vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor.

Kahvehanede Oturan Husumetlilerine Kurşun Yağdırdılar: 2 Yaralı Kahvehanede Oturan Husumetlilerine Kurşun Yağdırdılar: 2 Yaralı

ÇİFTE VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILACAKLAR

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, israilli yöneticiler hakkında yakalama kararı çıkarılması ve savaşa katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirtti.

NETANYAHU VE ÇETESİ ALEYHİNE YARGI HAREKETE GEÇEMİYOR

Kanun teklifinde soykırım suçu işleyenlere yönelik 2 önemli hedefin olduğunu belirten Alpaya,  “Kanun teklifi ile başlıca iki amacımız var. Birincisi soykırım suçu işleyenler hakkında TBMM kararı ile de soruşturma açılmasının önünü açmak, diğeri siyonistlerin saflarında askerlik yapanların vatandaşlığını kaybettirmek. Mevcut kanuna göre; Adalet Bakanı’nın talep etmesi halinde savcılar harekete geçebiliyor. Normalde kanunlarımızda insanlık suçu işleyenler için cezai yaptırımların yeri var ama soruşturma açılması, yargılama yapılması hükümet adına adalet bakanının talebine bağlı olduğu için ülkemizde Netanyahu ve çetesi aleyhine yargı harekete geçemiyor” dedi.

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR SORUŞTURULACAK

Gazze meselesinin siyaset üstü olduğunu ifade eden Alpaya, “İnsanlığa karşı işlenen suçları soruşturmak uluslararası sözleşmelerle bütün ülkelere tanınan bir haktır. Bunun yerlisi, yabancısı, yeri, yurdu yoktur. İnsanlığa karşı işlenen suçların mağduru bütün insanlık olduğu için her ülke kendi yargısı eliyle insanlığa karşı suç işleyen soykırım işleyen organizatörününden failine azmettireninden liderine kadar herkesi yargılama hakkına sahiptir. Peki ülkemizde durum ne? Bizim de böyle bir hakkımız var. Ceza kanunumuzda Adalet Bakanı’nın talebi ile soykırım suçuna ortak olan liderinden organizatörüne kadar failinden azmettiricisine kadar herkesi yargılayabilme hakkı var. Ama Adalet Bakanı’nın bu yöndeki bir talimatı şart koşuluyor. Uluslararası ilişkiler, ülkeler arası diplomatik münasebetler sebebiyle belki bugüne kadar Adalet Bakanlığı bir irade sergilememiş olabilir. Bu da eleştirilecek bir konudur. Zira Gazze meselesi bütün siyasi partilerin ortak iradesiyle görülüyor ki hepimizin ortak bir mesuliyetidir. Bunun A partisi B partisi yoktur. Hükümeti de elbette bunun dışında tutmuyoruz, ama bugüne kadar bir somut adım atılmadığını da üzülerek müşahede ediyoruz” dedi.

BİNGÖL MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERMELİ

Partilerinin TBMM'ne sunduğu kanun teklifinin bütün milletvekilleri tarafından destek vermesini isteyen Alpaya, Partilerinin Kanun teklifinin TBMM Genel kuruluna geldiğinde başta Bingöl Milletvekilleri olmak üzere tüm vekillerin bu önemli kanun teklifine destek oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

ARDA: KANUN TEKLİFİ MECLİS’TEN GEÇMELİ

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda ise HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve ve beraberindekilere teşekkürlerini ileterek, HÜDA PAR’ın TBMM Başkanlığına sunduğu vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini desteklediklerini belirtti.

ARDA: BÜTÜN PARTİLER DESTEK VERMELİ

Kanun teklifine bütün siyasi partilerin destek vermesi gerektiğini kaydeden Arda, “Siyonist rejimin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 439 Filistinli şehid oldu, 82 bin 627 kişi yaralandı. Ülkemizde çift vatandaş olup, terör devleti israil saflarında Filistin’li kardeşlerimizi katledip tekrar Türkiye’ye gelen ve hiçbir şey olmamış gibi rahat yaşayan bu canilerin vatandaşlıkları düşürülmeli ve yargılanmanın yolu da açılmalıdır. Bizler Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak bu kanun teklifini önemli ve değerli buluyoruz. Bütün siyasi partilerden ve milletvekillerinden bu teklife destek vererek kanunlaşmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Rabbim Filistin’li kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Dualarımız ve desteklerimiz onlarla birliktedir” diye konuştu.

KENTİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Ziyarette şehrin sağlık sorunları, Filistin meselesi, kentin diğer sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

HABER MERKEZİ