EKONOMİ

Altın Rekora Doymuyor! Kuyumcuların Yılsonu Tahmini...

Yatırımcıların sürekli değişen piyasalara uyum sağlaması gereken dinamik bir yapıya sahip olan finans dünyası, uzmanların görüş ve analizleri ile yatırımcılara yol gösteriyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş, Eylül ayına dair verdiği önemli ipuçlarıyla gündeme oturdu.

Abone Ol

Küresel ekonomik gelişmeler ve merkez bankalarının aldığı kararlarla sık sık yön değiştiren bir yatırım aracı olan altın, FED'in faiz politikasına ilişkin beklentiler ve fiyatlardaki dalgalanmalar ile yeniden yatırımcısının güvenli limanı oldu. Kuyumcuların tespitleri ve altına olan talep, piyasanın yönünü en iyi yansıtan parametre olarak dikkat çekiyor. 

DÖVİZ VE ALTIN PİYASASINA YÖNELİK TAHMİNLER

İslam Memiş, döviz piyasalarında euro-dolar paritesinin 1.10-1.1050 bandında sıkıştığını ve kısa vadede 1.0950'yi hedeflediğini belirtti. Memiş, yatırımcılara Euro'nun yılın son çeyreğinde daha fazla değer kaybedebileceği uyarısı yaptı. 
Memiş, dolar endeksinin potansiyel düşüşüne de dikkat çekerek endeksin 97-92 aralığına kadar gerileyebileceğini belirterek yatırımcılara ya dolarda beklemelerini ya da ons altın ve gümüşe yatırım yapmaları önerisinde bulundu. 
İslam Memiş, altın ve gümüşe yönelik değerlendirmelerinde özellikle Eylül ayında bu piyasalarda baskının artacağını ön görüyor. 

RAKAMI KUYUMCULAR VERDİ 

Kuyumcular, altın piyasasındaki hareketliliği yakından takip ederken bazı kuyumcular, altının her zaman olduğu gibi büyük bir gösteri yaptığını belirterek "Altın yine şovunu yaptı. FED'in faiz düşüreceği beklentisi altını tam ters yönde tetikledi. Rekorlardan sonra ufak bir gerileme yaşandı. 24 ayar gram altını 2 bin 800 lira, çeyrek altını ise 4 bin 550 liradan satıyoruz."
Uzmanların değerlendirmelerine göre, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 3 bin 500 lira seviyelerine kadar çıkabileceği belirtiliyor.