Bingöl nüfusuna kayıtlı Hasan Dönmez yaklaşık 8 yıl önce Suriye uyruklu Dua Dönmez ile evlendi. Eşi Dua Dönmez ile birlikte yaşayan Hasan Dönmez’in bu evlilikten 3, 5 ve 7 yaşlarında da 3 çocuğu bulunuyor.

TPAO, Bingöl'de Petrol Arama Çalışmalarına Başlayacak TPAO, Bingöl'de Petrol Arama Çalışmalarına Başlayacak

3 ÇOCUĞUYLA ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE KALDI

Göç İdaresi tarafından Dönmez ailesine ‘deport tebligatı’ yapılınca aile adeta şoka uğradı. Eşinin, polis tarafından 26 Eylül 2024 Perşembe günü Bingöl’de ikamet ettikleri evden zorla alındığını iddia eden Hasan Dönmez, 3 çocuğu ile çaresizce kaldığını söyledi.

EŞİMİ ZORLA GERİ GÖNDERME MERKEZİ'NE GÖTÜRDÜLER

Yaşananları hukuksuzluk olarak nitelendiren Hasan Dönmez, “Yaklaşık 8 yıldır evliyiz ve resmi nikahımız var. Göç İdaresi tarafından geldiklerini söyleyen polisler, eşimi zorla alıp Gaziantep’e Geri Gönderme Merkezi’ne götürdüler. Ben ve çocuklarım çaresizce ortada kaldık. Kimseye bir zararımız ve suçumuz olmadığı halde neden hukuksuz bir şekilde işlem yapılıyor? Bu çocuklara hiç mi acımıyorlar? Hiçbir mahkeme kararı ve suç olmadan nasıl böyle bir şey yapılabilir? Çocuklarım günlerdir ağlıyor ve ben de çaresizim. Çocukları annelerinden ayırmak hangi kanuna, hangi vicdana sığar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

3 ÇOCUĞUYLA BEKLEYEN BABA, MÜJDELİ HABER BEKLİYOR!..

İlgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Hasan Dönmez, “Rica ediyoruz bu yanlıştan dönülsün ve eşimin tekrardan evine ve çocuklarına dönmesine izin verilsin” dedi. Dönmez, çaresizce bekleyişinin sürdüğünü, resmi kurumlardan müjdeli haber beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ