EKONOMİ

Bakan Bayraktar Duyurdu! Doğalgazda İndirim Olacak mı?

Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Bayraktar, Oruç Reis'in Ekim'de Somali'ye göreve gideceğini açıkladı. Mevcut doğalgaz faturalarının yüzde 60'ını üstlendiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, "Kış mevsiminde de benzer doğalgaz indirim süreci olacak" dedi.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye'nin yenilenebilir enerjide potansiyeli çok yüksek" değerlendirmesini yaptı.

ORUÇ REİS'E SOMALİ'YE GİDECEK

Türkiye'nin enerji konusunda tüm imkânları araştırdığını ifade eden Bakan Bayraktar, Oruç Reis Gemisi'nin doğalgaz ve petrol aramak üzere Ekim ayında Somali'ye gideceğini açıkladı.

DOĞALGAZ İHTİYACINI KENDİ GAZIMIZLA KARŞILAYACAĞIZ

Türkiye'nin ilk yüzer doğalgaz üretim platformuna hakkında da konuşan Bayraktar, "8,5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

FATURALARIN YÜZDE 60'INI DEVLET ÜSTLENİYOR

Önümüzdeki kış döneminde enerji arzı konusunda endişe edilecek bir durum olmadığını belirten Bayraktar, "Depolarımız dolu. Vatandaşların endişe edeceği bir durum yok" şeklinde konuştu. Doğalgaz ve elektrik faturalarında devletin yüzde 60'lık bir sübvansiyon sağladığını ifade eden Bayraktar "Doğalgaz faturalarının yüzde 60'ını devlet üstleniyor" dedi.