GÜNDEM

Baraç: Eğitimde Siyasi Atamalarda Kırsaldaki Öğrencilerin Hakları Yok Sayılıyor!

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı, AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminde yaşanan sorunları, öğretmen atamalarındaki adaletsizlikleri ve dini söylemlerin siyasi amaçlarla kullanılmasını eleştirerek, eğitimde eşitlik ve adalet talebinde bulundu.

Abone Ol

Bingöl DEVA Partisi İl Başkanı Nihat Baraç, eğitim sistemindeki adaletsizliklere dair sert eleştirilerde bulundu.

Baraç: “2014 ile 2016 yılları arasında bölüm bitirenlere sözüm yok. İktisat, iletişim, maliye, sağlık, laborant gibi birçok alanda iki aylık bir eğitimle, konunun öğretmeni olunabilecek belgeler verildi. "Parayı yatır, iki ay eğitime katıl, formasyonu al" şeklinde bir süreç yaşandı. AKP'nin iktidar olduğu 22 yılda, eğitimin daha ileri gitmesi için çaba sarf edilmesi gerekirken, maalesef geriye gittiği görülüyor” ifadelerine yer verdi.

"Dinimizin temelinde güzel ahlak, hak, hukuk ve adalet vardır" diyen Baraç, günümüzde bu kavramlardan sadece iktidar ve yandaşlarının faydalandığını belirterek; "Lafa gelince din, iman, halkın hizmetindeyiz diyen insanların, hak ve hukuku yalnızca kendileri için var gördüğünü görünce halkı düşünenin olmadığını anlıyorum" ifadelerini kullandı.

YÜZDEN FAZLA ÖĞRETMEN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE MERKEZE ALINDI!

Ülkenin ancak eğitim, ilim ve bilimle refaha eriyeceğini vurgulayan Baraç, eğitim seviyesinin yüksek olduğu ülkelerde refah, hak, hukuk, adalet ve eşitliğin de bulunduğunu belirtti. Bingöl’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçelerden merkeze haksız nedenlerle yüzlerce öğretmenin alındığını ifade eden Baraç, " Çok uzak ilçelerden ailenin bütünlüğü adı altında yapılan atamaları anlarım; ancak merkezde oturup arabayla 15 dakikada gidilebilen ilçelerin öğretmenlerini de bu sebeple merkeze almanızı anlamıyorum. Güvenlik gerekçesiyle öğretmenlerin merkeze alınması, öğrencilerin eğitim haklarından mahrum bırakılması anlamına geliyor" dedi.

İLÇELERDE VE KÖYLERDE DOĞMAK VE YAŞAMAK SUÇ MU?

"İlçelerde ve köylerde doğmak ve yaşamak suç mu?" diye soran Baraç, siyasi dayıları olanların merkezde, yıllarını verenlerin ise haklarını alamadığını dile getirdi. "Sadece kendi çıkarlarını düşünenler, dinden, imandan, haktan, hukuktan bahsederken, eğitimden mahrum ettiğiniz çocukların ahları üzerinizde olsun. Sizler ancak kendinize Müslümansınız" diyerek, eğitimde eşitlik ve adalet talep etti.

HABER MERKEZİ