GÜNDEM

Baraç: Gariban Emekçilerin Üzerinde Güç Kullanılıyor!

Bingöl’de zabıta ekiplerinin seyyar bir satıcının tezgâhını kaldırmak istemesi üzerine ortaya çıkan görüntüler tepkilere neden olurken DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, artan ekonomik zorluklara dikkat çekerek, seyyar satıcılar üzerindeki baskının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Abone Ol

Bingöl merkezde dün Dört Yol civarında zabıta ekiplerinin seyyar bir satıcının tezgâhını kaldırmak istemesi üzerine gerginlik çıktı. Seyyar satıcı, tezgâhının kaldırılmasına tepki göstererek tezgahını devirmesi üzerine ortaya çıkan görüntüler tepkilere neden oldu.

Yaşanan bu gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'deki ekonomik ve toplumsal sorunlara dikkat çekti. Baraç, şehrin her geçen gün artan ekonomik zorluklarının toplumu derin yaralarla baş başa bıraktığını belirterek, bu sorunlara çözüm üretilmediği için yetkilileri eleştirdi. "Ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe artıyor, toplumun üzerindeki yük giderek ağırlaşıyor. Ancak ne yazık ki bu durumu hafifletmek için hiçbir adım atılmıyor," diye konuştu.

Baraç, emekçilerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekerek, geçimlerini sağlamak için seyyar tezgâhlarda helal kazanç peşinde olan emekçilerin üzerindeki baskının arttığını söyledi. "Alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan emekçi kardeşlerimize baskı yapmadığınız kalmıştı. Ekonominin toplumda yarattığı olumsuz etkiler, geçim sıkıntısı ve yönetenlerin başarısızlıkları bu olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oluyor," diyerek tepkisini dile getirdi.

GÜÇLER GARİBAN EMEKÇİLERİN ÜSTÜNDE KULLANILIYOR!

Şehirde alenen uyuşturucu madde satanlara karşı önlem alınmadığını, gençlerin zehirlenmesine göz yumulduğunu ifade eden Baraç: "Görmezden gelenler, göz yumanlar, gariban emekçilerimiz üzerinde güçlerini kullanıyor," diye ekledi.

Vicdanların kör ve sağır kaldığını ifade eden Baraç, yetkililerin bu durumlardan dolayı emekçi kardeşlerden özür borçlu olduğunu belirterek, "Dil susuyor, vicdanlar kör ve sağır, insanların yükü çok ağır. Emekçi kardeşlerimize destek olun, köstek değil," dedi.

HABER: EYLEM ÖZEN