Bingöl DEVA Partisi İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl’de 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığı menfur saldırı olayının ardından günler sonra Bingöl’e gelen AK Parti milletvekillerine eleştirilerde bulundu.

Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası! Ticaret'ten 327 Milyonluk 'Fahiş Fiyat' Cezası!

Nihat Baraç, olayın üzerinden 7 gün geçtikten sonra Bingöl’e gelen milletvekillerini eleştirerek, "Sayın Vekil, olayın üzerinden 7 gün geçti, nihayet Bingöl’de yaşananlar aklınıza geldi ve teşrif ettiniz. Menfur olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerini de ziyaret ettiniz, ruhlarına Fatihalar okuduğunuzdan eminiz. Buraya kadar her şey güzel lakin, alçakça saldırı dediğiniz olay için ihmali olanlar için ne yaptınız? Şöyle soralım: Ne yapacaksınız?" dedi.

“İHMALLERİ GÖRMEZDEN Mİ GELECEKSİNİZ?”

Baraç, uyuşturucu bağımlısı katilin babasının verdiği uyarı ve yardım dilekçelerinin dikkate alınmadığını belirterek, "Olayı gerçekleştiren uyuşturucu bağımlısı katilin babasının verdiği uyarı ve yardım dilekçelerini, CİMER’e kadar yazıp yardım istediği dilekçeleri dikkate almayıp, tehlikenin 'ben geliyorum' demesine yol verenlere soruşturma açılması için girişimde bulunmayacak mısınız? Uyuşturucu tacirlerine, (ilkokullara kadar indiği söyleniyor) neden müdahale edilmediğinin sebeplerini sormayacak mısınız? Sadece bir açıklamayla bu işin üzerini kapatacak, daha vahim olaylar olmadan tedbir alınması için girişimlerde bulunmayacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMADIĞININ HESABINI SORUN”

DEVA Partisi İl Yönetimi olarak milletvekillerinden yapmaları gerekenleri beklediklerini vurgulayan Baraç, "Deva Partisi il yönetimi olarak sizden yapmanız gerekeni en kısa sürede bekliyoruz. Bundan sonra 'vah gidene' demeden bu ve benzeri olaylar olmadan önce neden gerekli tedbirlerin alınmadığının hesabının sorulmasını, ihmali olanların ceza almalarını bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ