GÜNDEM

Baraç: Olayın Sorumluları Hakkında Neden Harekete Geçilmiyor?

Bingöl’de yaklaşık 4 hafta önce gerçekleşen bıçaklı saldırı olayının ardından, DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, olayın takipçisi olunacağını beyan eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AKP milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu. Baraç, güvenlik güçlerinin ve kolluk kuvvetlerinin bu olayda sınıfta kaldığını ifade ederek, “olayın sorumluları hakkında neden harekete geçilmedi” dedi.

Abone Ol

Bingöl’de yaklaşık 4 hafta önce gerçekleşen bıçaklı saldırı olayının ardından, DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, olayın takipçisi olunacağını beyan eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AKP milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu. Baraç, bu süre zarfında herhangi bir gelişme kaydedilmediğini ve olayda sorumluluğu olan yetkililer hakkında bir soruşturma ya da tutanak bile tutulmadığını belirtti.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ VE KOLLUK KUVVETLERİ SINIFTA KALDI"

Baraç, güvenlik güçlerinin ve kolluk kuvvetlerinin bu olayda sınıfta kaldığını ifade ederek, "İktidarımızın bugün ne kadar etkili ve halk için neler yapabileceğini gözler önüne sermiştir. İnsanlarımız sokakta yürürken tedirgin kalmasına rağmen, olayı protesto etmek amaçlı gerekli basın açıklaması yapmamıza dahi izin verilmedi. Gerekli kurum ya da kuruluşların hiç birinden net bir açıklama bile gelmedi" dedi

"ÇARŞI MERKEZDE BİLE GÜVENLİK SAĞLANAMIYOR"

Nihat Baraç, olayın çarşı merkezinde gerçekleştiğini ve müdahale süresinin aksadığını belirterek, "Saldırganı kenar mahallede yakalama fırsatı ancak bulundu. Peki, saldırgan yakalandıktan sonra bu ve benzeri olayların yaşanmama ihtimali yükseliyor mu? Gerekli önlemleri almak, gerekli kişileri uyarmak ya da halkımızı bu konuda bilinçlendirmek çok mu zor?" sorularını yöneltti.

"NEDEN HÂLÂ SUSUYORSUNUZ?"

Baraç, olayın birçok vatandaşın canını yaktığını ve bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Neden hâlâ susuyorsunuz? Gereğini yapma konusunda neden geri adım atıyorsunuz? Olayın Sorumluları Hakkında Neden Harekete Geçilmiyor! O makamlarda oturmak sandığınız kadar kolaysa, size verilen rütbenin bir anlamının olmaması lazım" ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ