GÜNDEM

Bedelli Askerlik Fiyatları Ne Kadar Oldu? Son Başvuru Ne Zaman? Açıklandı…

2024 Haziran ayında bedelli askerlik ücretleri ne kadar oldu? Haziran 2024’te bedelli askerlik son başvuru tarihi ne zaman?

Abone Ol

2024 Haziran ayında bedelli askerlik ücretleri ne kadar oldu? Haziran 2024’te bedelli askerlik son başvuru tarihi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacak adaylar için önemli bir uyarıda bulundu. 28 Haziran 2024 tarihine kadar başvuruların tamamlanması gerektiğini belirten bakanlık, aksi takdirde yeni ücretlendirmeyle karşılaşılacağını duyurdu.

Bedelli Askerlik İçin Son Başvuru Tarihi 28 Haziran 2024

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyen adayları 28 Haziran tarihine kadar işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, bedelli askerlik hizmeti için geçerli olan mevcut bedel ve ek bedel tutarının, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceği ifade edildi. Bu nedenle, mevcut tutar üzerinden bedelli askerlik yapmak isteyenlerin belirtilen tarihe kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği vurgulandı.

Memur Maaş Katsayısına Göre Belirlenen Bedelli Askerlik Ücreti

Bedelli askerlik ücreti, yapılan düzenlemelerle memur maaş katsayısına sabitlenmiş durumda. 2024 yılı Temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlenecek. Bu kapsamda, 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanacak memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti de yeniden güncellenecek. Geçmişte yapılan düzenlemelerle belirlenen bu sistem, bedelli askerlik ücreti hesaplamasında temel alınacak.

28 Haziran'a Kadar Başvuru Yapanlar İçin Mevcut Ücret 182 Bin 608 Lira

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 28 Haziran 2024 tarihine kadar başvurusunu tamamlayan adaylar, 182 bin 608 lira ödeme yaparak bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilecekler. Ancak, belirtilen tarihten sonra başvuru yapacak olanlar için bu ücret artacak. Temmuz ayında enflasyon oranında artması beklenen bedelli askerlik ücretinin 219 bin liraya yükselmesi öngörülüyor.

HABER MERKEZİ