Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı! Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı!

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Nihat Doğu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan ilin yetkilileri, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan ve yapılacak olan yatırımları istişare ettiklerini belirttiler.

BİR ŞEHİR, BİR HASTANE İÇİN BİNA BULAMIYOR MU?

Bingöl Kent Haber Gazetesi, Bingöl’deki sağlık hizmetlerinin eksikliğini, hastanelerin yetersizliğini, yaşanan yoğunluğu, il dışına yapılan sevkler nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri sık sık gündeme getirirken, hastanedeki yoğunluğun azaltılması için de hastaneye ek bir bina tahsis edilmesi gerektiğini defalarca gündeme getirdi.
Özellikle Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin, Bingöl Devlet Hastanesi’ne taşınmasıyla hastaların yaşadığı mağduriyetler artarak devam ediyor.
500 yataklı devlet hastanesi binası tamamlanana kadar prefabrik bir yapının yapılarak hastaneye tahsis edilmesi, yoğunluğun azalmasına neden olacaktır.

DEPREM İÇİN HAZIRLIKLAR YETERSİZ

Kahramanmaraş depreminin ardından Bingöl’de yapılan hasar tespit çalışmalarında, Bingöl’deki 3 binin üzerinde yapıda ağır hasar tespit edilirken, bu yapılarda hala insanlar yaşıyor. Ağır hasarlı yapıların biran önce boşaltılarak yeni yapıların yapılmasına başlanması gerekirken, ağır hasarlı konutların çoğu hala boşaltılmadı. 
Ankara’da toplanan ilin yetkililerinin, hem depreme hazırlık konusunda hem de sağlık sorunlarının çözümü konusunda gerekli adımları atması isteniyor.
(Haber Merkezi)