DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, ilçe garajı satıldığı için ortada kalan ilçe ve köy minibüsleri esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Hülakü, “Belediyecilik, vatandaşları mağdur etmek değil, halka hizmet etme sanatıdır” diyerek, acil bir çözüm bulunmasını istedi.

İLÇE GARAJI VE CAMİ ALANI SATILDI

İlçe garajı ve Terminal Camiinin bulunduğu alan, Bingöl Belediyesi tarafından geçen yıl satıldı. Alanın satılmasıyla Bingöl Belediyesi tarafından ilçe ve köy minibüsleri için Aşağı Çarşı’da yeni yer yapılırken, bu alana ulaşımın zor olması nedeniyle hem vatandaşlar hem de sürücüler mağdur edildi. Aşağı Çarşı’ya gitmek istemeyen bazı sürücü esnafı, eski ilçe garajının etrafında yolcu almaya devam ediyor.

Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi

HÜLAKÜ: YOLCULAR ZOR DURUMDA BIRAKILDI

İlçe garajı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, belediyeye çözüm üretmeleri çağrısında bulundu.

Hülakü, şunları söyledi; “Bingöl Belediyesi'nin mevcut ilçe garajını ve yanındaki camiyi satması, şehrin sakinlerini ve yolcuları büyük bir mağduriyete sürüklemiştir. Yeni ilçe garajının Aşağı Çarşı'da yapılması ise adeta şehrin ulaşım düzenini felç etmiştir. Yeni yapılan ilçe garajına ulaşımın sağlanamaması, yolcuları zor durumda bırakıyor. Aşağı Çarşı'ya gitmek zorunda kalan yolcular, toplu taşıma imkânının olmayışı nedeniyle taksilere binmek zorunda kalıyor. Bu da zaten ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için büyük bir maddi külfet oluşturuyor. Belediyenin bu plansız hareketi, halkın günlük yaşamını daha da zorlaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Yeni garajın etrafındaki çevresel koşullar ise tam bir felaket. Toz toprak içinde, çevresinde ahırlar bulunan bu alan, kötü kokularla yolcuları karşılıyor. Bu hijyenik olmayan ve sağlıksız ortamda, insanların seyahat etmek zorunda kalması kabul edilemez bir durumdur. Ayrıca, yol olmadığı için trafikte sürekli sıkışıklık yaşanması, bölgedeki araç trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Belediyenin bu yanlış kararını protesto eden yazıhanecilerin, satılan eski ilçe garajının arka tarafındaki sokak aralarında seyyar olarak hizmet vermeye çalışması, durumun vahametini gözler önüne sermektedir.

Eski garajın satışından elde edilen gelirin nereye harcandığı, ne amaçla kullanıldığı da ayrı bir soru işaretidir. Halkın ihtiyaçları ve konforu göz ardı edilerek alınan bu kararın savunulabilir bir yanı yoktur. Bu nedenle Bingöl Belediyesi'ni, alınan bu yanlış karardan dönmeye ve halkın mağduriyetini gidermek için acil çözüm üretmeye davet ediyorum. Yolcuların, yazıhanecilerin ve tüm Bingöl halkının sesine kulak verin. Belediyecilik, halka hizmet etme sanatıdır; vatandaşları mağdur etmek değil.”

(Haber Merkezi)