Bingöl Belediyesi, 18-30 yaş arası gençlere yönelik Ekskavatör Operatörlüğü Kursu başvurularını başlattı. Bu kurs, gençlerin mesleki becerilerini geliştirmeleri ve iş olanaklarını artırmaları için önemli bir fırsat sunuyor. Kursa katılmak isteyen gençler, 20 Eylül 2024 tarihine kadar başvurularını Bingöl Belediyesi Ar-Ge Müdürlüğü'ne yapabilecekler.

Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı! Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı!

EĞİTİM VE SINAV SÜRECİ

Başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak gruplandırma ile kursa alınacak adaylar, teorik ve simülatörlü uygulama eğitiminin ardından tıpkı ehliyet sınavlarında olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyonca yazılı sınava tabi tutulacak, akabinde uygulama sınavı yapılacak. Sınavları başarıyla geçenler G sınıfı sertifika alıp, bunu ehliyetlerine işleyebilecekler.

KURSUN FAYDALARI

Daha önce çevre illerden alınmak zorunda kalınan ve mali açıdan önemli bir yük getiren bu kursun Bingöl Belediyesi tarafından sunulması, özellikle eğitim sürecinde önemli katkılar sağlıyor. Bu sertifikayı alanlar serbest piyasada iş imkânı bulabildiği gibi yurtdışında bu alanda iş bulma imkanına kavuşuyor.

HABER MERKEZİ