GENÇ

Besiciler Yaylaya Yol İstiyor

Genç’in Yenisu Köyü'nde yaylaya çıkmak isteyen besiciler, yol sorunu yüzünden ulaşımda büyük zorluklar yaşıyor.

Abone Ol

Genç ilçe merkezinden 45 kilometre uzaklıktaki Yenisu Köyü’nde besiciler, köy merkezinden yaklaşık 8 kilometre mesafedeki Çiğdem Tepesi Yaylası’ına çıkmak için büyük zorluklar yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yolun dar ve virajlı olmasından dolayı ulaşımda büyük sorunlar yaşadıklarını belirten besiciler, erzak ve ihtiyaçlarını ya katır sırtında ya da denk gelmesi durumunda arazi araçları ile yaylaya ulaştırabildiklerini belirtiyor.

Halen bölgede 4-5 besicinin bulunduğunu ve binden fazla hayvanın beslendiğini ifade eden besicilerden Servet Yıldız, arazi şartlarına uygun bir iş makinesi ile yol genişletme çalışması yapılması gerektiğini belirtti.

Yolun yapılması durumunda yaylaya çıkacak besici sayısının da artacağını ifade eden Yıldız, şunları söyledi: “Çiğdem Tepesi Yaylası’ında halen 4-5 besici bulunmaktayız. Burada bazılarımız küçükbaş, bazılarımız ise büyükbaş hayvan besiciliği yapıyoruz. Bizler buraya hayvanlarımızı zor şartlar altında getiriyoruz. Köy merkezinden buraya yaklaşık 8 kilometrelik bir yol var. Bu yol çok dar ve virajlı olduğu için arazi aracı dahi olsa büyük zorluklar yaşıyor. Besiciler de ulaşım sorunundan dolayı buraya pek gelemiyor. Nihayetinde gerek kendi ihtiyaçlarımız olsun, gerekse de elde ettiğimiz süt ve süt ürünleri olsun istediğimiz zaman ulaşım sorunundan dolayı gönderemiyoruz. Devlet büyüklerimizden yol sorunumuza çözüm üretmelerini bekliyoruz.”

(Haber Merkezi)