GÜNDEM

Bin 425 Yapı İçin Yerinde Dönüşüm Başvurusu

Bingöl’de bin 396 konut ve 29 adet iş yeri için yerinde dönüşüm başvurusu yapılırken, şuana kadar 240 başvuru için yapı ruhsatı ve inşaat izni verildiği belirtildi.

Abone Ol

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Bingöl’de yapılan hasar tespit çalışmalarında 3 binin üzerinde yapıda ağır hasar tespit edilirken, evini yerinde dönüştürmek isteyenlerin konut yapımlarına başlandı. Şuana kadar yapı ruhsatı ve inşaat izni alınan yapı sayısı 240 olarak açıklanırken, Çayağzı ve Çeltiksuyu Köyleri, yeni konutların yapımının başladığı ilk köyler oldu.

VALİ YARDIMCISI ÇALIŞIR, KÖYLERDE İNCELEMEDE BULUNDU

Vali Yardımcısı Malik Çalışır ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsa Gülgür, Bingöl Merkeze bağlı Çayağzı ve Çeltiksuyu Köylerinde ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında inşasına başlanan konutları yerinde inceledi.

Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Malik Çalışır’a bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsa Gülgür, evini veya iş yerini yerinde dönüştürmek isteyenlerin sayısının bin 425 olduğunu belirtti.

Gülgür, “İlimizde Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında, e-Devlet sistemi üzerinden yapılan ön başvuru sayısı; 1.396 konut ve 29 adet iş yeri olmak üzere toplam 1.425’dir. İlimizde yapı ruhsatı ve inşaat izni alınan yapı sayısı 240 olup başvurular devam etmektedir. Çayağzı Köyünde yapımına başlanan ve bitme aşamasında olan yapı dubleks ve 230 m2 alana sahip olup, İlimiz Merkezinde Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşasına başlanılan ilk yapıdır” dedi.

BİNGÖL MERKEZDE HENÜZ ÇALIŞMALAR BAŞLAMADI

Bingöl şehir merkezinde ağır hasarlı olarak tespit edilen yapılarda insanlar yaşamaya devam ederken, bu konutların yıkımı henüz yapılmadı. Ağır hasarlı konutların yıkılıp ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Fuat OTLAK