Türkiye genelinde üretici ve yetiştirici birliklerinin sınıflandırılması çalışmalarında sona gelindi. Bu kapsamda, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bingöl  Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği  73 puan alarak 1. Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi'ne hak kazandılar.

28 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik ile tarımsal amaçlı örgütlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde derecelendirilmesi esasları kapsamında ülke genelindeki üretici ve yetiştirici birlikleri sınıflandırıldı.

Bu kapsamda, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 73 puan alarak 1. Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi'ne hak kazandılar.

Bingöl Merkez'den Mehmet Ali Aba, Ali Kaysadu ve Doğan Koç'un başkanlıklarını yaptığı bu birlikler, yönetmelik kriterlerine uygun olarak değerlendirilmiş ve 73 puan ile 1. Sınıf birlik olmaya hak kazanandılar.

TARIMSAL ÖRGÜTLERE AYRICALIK TANINIYOR

Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist

Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik'e göre, 60 ve üzeri puan alan tarımsal örgütler, "Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazanıyor. Bu belgeyi alan örgütler, tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, faiz indirimi, organizasyonlara davet ve karar alma süreçlerine katılım gibi önemli avantajlardan faydalanabilecekler.

Bingöl'deki bu başarı, tarımsal üretimde kalite ve verimliliğin artırılması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu derecelendirme, yerel tarımsal örgütlerin daha etkin çalışmasını ve desteklerden daha fazla yararlanmasını sağlayacak.

HABER MERKEZİ