Çekirdeksiz Kuru Üzümde 490 Milyon Dolarlık İhracat Çekirdeksiz Kuru Üzümde 490 Milyon Dolarlık İhracat



BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, “Bingöl Balının AB tarafından tescil edilmesi, Bingöl'ümüzün ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ve ilimizin tarım ve arıcılık alanındaki potansiyelini daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kadir Çintay, Bingöl Balına AB Coğrafi İşaret Belgesi verilmesi ile ilgili açıklama yaptı.
Bingöl Balının, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alan Türkiye’deki ilk bal olduğunu ifade eden Çintay, “Bu gurur verici gelişme ile Bingöl Balı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 23. ürünümüz olmuştur. Ülkemize ve Bingöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bingöl Balının AB tarafından tescil edilmesinin ilin ekonomisine de katkı sağlayacağını belirten Çintay, şunları söyledi; “Bu süreçte emeği geçen Bingöl Valiliği’ne, üniversitemize, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği’ne ve özverili çalışmalarıyla bu başarıyı mümkün kılan tüm balcılara gönülden teşekkür ediyorum. Bu tescil, Bingöl'ümüzün ve Bingöl Balının uluslararası alanda tanınırlığını artırarak, yerel üreticilerimize önemli fırsatlar sunacaktır.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu tür başarıların devamı için çalışmaya ve üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu tescil, Bingöl'ümüzün ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ve ilimizin tarım ve arıcılık alanındaki potansiyelini daha da ileriye taşıyacaktır. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atmak dileğiyle, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”
(Haber Merkezi)