Bingöl Belediyesi tarafından eski hükümet konağı alanında yapım çalışmalarına başlanan kent meydanı projesi için ihale bedelinin çok üstünde kredi çekilecek.
Bingöl Kent Meydanı Projesi için daha önce İller Bankası’ndan 120 milyon TL’si kredi, 20 milyon TL’si hibe olmak üzere 140 milyon TL kredi talebinde bulunulurken, haziran ayı meclis toplantısında 150 milyon TL daha kredi alınması kararlaştırıldı.

PROJE BEDELİ 191 MİLYON TL, ALINACAK KREDİ 290 MİLYON TL

Bingöl Belediyesi tarafından dana önce kent meydanı için 120 milyon TL kredi ve 20 milyon TL hibe alındı. Bingöl Belediyesi Meclisinde, 07 Mart 2022 tarihinde Kent Meydanı Projesi için 20 milyon TL, 06 Mart 2023 tarihinde de 20 milyon TL hibe, 100 milyon TL kredi alınması kararı alındı.
Şimdi 150 milyon TL kredi daha alınması planlanıyor. Yeni kredi ile birlikte, kent meydanı için İller Bankasından alınacak para miktarı 290 milyon TL’yi bulacak. Projenin ihale bedeli ise 191 milyon 191 bin 191 TL. Böylece 100 milyona yakın fazladan kredi alınmış olacak.

Kahvehanede Oturan Husumetlilerine Kurşun Yağdırdılar: 2 Yaralı Kahvehanede Oturan Husumetlilerine Kurşun Yağdırdılar: 2 Yaralı

KREDİ KARARI BELEDİYE MECLİSİNDE ALINDI

Haziran ayı Bingöl Belediyesi Meclis Toplantısında 150 milyon TL kredi alınması kararlaştırıldı. Oy çokluğu ile alınan kararda, şu ifadelere yer verildi; “Belediyemizce 2022 yılı iş sezonu içerisinde ilimiz şehir merkezinde bulunan Hükümet Konağı olarak adlandırılan alanın yıkılmasıyla birlikte şehir merkezindeki araç otopark ihtiyacının karşılanması ve vatandaşlarımızın boş zamanlarında dinlenmeleri amacıyla bodrum + zemin + 1.kattan oluşan kent meydanı ve kapalı otopark yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu kent meydanı ve otopark yapım işi projesinin ihalesi 2022 yılında yapılmış olup, 2023 yılı Ocak ayı içerisinde proje ile ilgili yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. Bu nedenle belediyemizin bütçe imkânları kısıtlı olduğundan söz konusu Bingöl Merkez Kent Meydanı ve Otopark Projesi yapım işi çalışmalarımızda kullanılmak üzere belediyemize 150 milyon TL ek kredinin İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğünden temin edilmesine oy çokluğu ile karar verildi.”

YER TESLİMİ 20 OCAK 2023 TARİHİNDE YAPILDI

Bingöl Belediyesi tarafından eski hükümet konağı alanında kent meydanı inşa edilmesi için 2022 yılında ihale yapıldı. İhaleyi alan Ziver İnşaat’a 20 Ocak 2023’te yer teslimi yapıldı.
Bingöl Belediyesi’nin ihale sözleşmesine göre 500 takvim gününde bitirilmesi gereken kent meydanı projesi, belirlenen sürede tamamlanamayacak.
(Haber Merkezi)