Bingöl’de uzun yıllardır devam eden içme suyu sorunu, yol sorunu, temizlik sorunu, kaldırım işgali sorunu, şehir içi ulaşım sorunu, yeşil alan sorunu büyüyerek devam ediyor. Şehrin temel sorunlarının dahi çözülmesinde yetersiz kalan Bingöl Belediyesi, en kötü dönemlerinden birini yaşıyor.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi

Bingöl’de çarşı merkezindeki yolları genişleten Bingöl Belediyesi, mahalle yollarını kaderine terk etti. Mahallelerdeki yollarda çukurların oluşması ve parke taşlarının çökmesi nedeniyle sürücüler büyük zorluklar yaşarken, Bingöl Belediyesi yetkilileri, yol sorununa bugüne kadar kulaklarını tıkadı.

SU SORUNU DEVAM EDİYOR 

Bingöl’ün kangrenleşen en önemli sorunlarından biri içme suyu sorunu. Merkez nüfusunun her yıl artmasıyla şehirde içme suyu sorunu artarak devam ederken, Bingöl Belediyesi bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretemedi. Mahallelerde kuyular açarak su sorununu çözüm üretmeye çalışan Bingöl Belediyesi, su sorununa kalıcı çözüm üretemediği gibi vatandaşların kuyu suyu içmesine de neden oldu. 

SOKAKLAR ÇÖP İÇİNDE

Bingöl’de sokaklar hiçbir zaman istenilen temizlikte olamadı. Vatandaşlar, sigaralarının izmaritini, çöplerini gelişi güzel yere atarken Bingöl Belediyesi de şehrin temizliğine gerekli önemi göstermiyor. Hem vatandaşların hem de belediyenin temizlik konusunda duyarsız kalması, şehirde görüntü kirliliğinin oluşmasına neden oluyor.

ŞEHİR BETONLAŞTI

Bingöl’de son yıllarda tek katlı binaların yerine çok katlı binaların yapılmasıyla şehir betonlaştı. Konutların dönüşümünde Bingöl Belediyesi, yeşil alanlara yeterince önem göstermezken, birçok mahallede yeşil alan sorunu yaşanıyor. 

ULAŞIM SORUNU

Şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntılar sık sık gündeme getirilirken, Bingöl Belediyesi sorunların çözümünde yetersiz kalıyor. Yaşlı kartlarının iptal edilmesi, sıcak yaz aylarında klimaların çalışmaması, fazla yolcu alınması, araçların çoğu zaman dolu gelmesi gibi sorunlar yaşanırken, Bingöl Belediyesi, yeni araçların alınmasının belediyeye yük getireceği gerekçesiyle ulaşım hizmeti vermekten kaçınıyor.

Bingöl Belediyesi, iş hanı ve ilçe garajı ile birlikte onlarca arsayı satmasına ve İller Bankası’ndan yüz milyonlarca lira kredi çekmesine rağmen şehirde istenen hizmetleri hayata geçiremedi.

(Haber Merkezi)