Bingöl’de yapboz tahtasına dönen yollar, kullanılamaz hale gelmiş durumda. Her dönem milyonlarca lira harcanarak yenilenen yollar, sağlam yapılmadığı için birçok yerde çökmeler meydana geldi. Parke taşlarının döşeli bulunduğu alanlarda yaşanan çökmeler nedeniyle yollar kullanılamaz hale gelirken, asfalt yollarda da çukurlar oluşmuş durumda. Vatandaşlar, yolların biran önce yapılmasını beklerken, Bingöl Belediyesi yolların yapımı için kredi alma kararı aldı.

90 MİLYON TL KREDİ ALINACAK

Bakanlık Uyardı: Yumurtaların Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor? Bakanlık Uyardı: Yumurtaların Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

Bingöl’ün yol sorunu Bingöl Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme getirildi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün, yolların BSK asfalt ve bazalt kaldırım yapılması işe ile ilgili talebi belediye meclisinde görüşüldü.
Meclis toplantısında alınan kararda, “Belediyemizce 2024 yılı iş sezonu içerisinde ilimiz muhtelif cadde ve sokaklarımızda bulunan yollarımızın BSK asfalt yol ve bazalt kaldırım yapım işi çalışmalarına başlanılması planlanmıştır. Bu nedenle belediyemizin bütçe imkânları kısıtlı olduğundan söz konusu çalışmaların yapılabilmesi için İller Bankası’ndan 90 milyon TL kredi temin edilmesine oy çokluğu ile karar verildi” denildi.
Abdulkadir BEĞSARI