Sivas ve Elâzığ’da meydana gelen depremlerin ardından gözler, Türkiye’nin diri faylarını gösteren haritalara çevrildi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) internet sitesi, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası oldu.

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de 45 ilde 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip 485 diri fay tespit edildi. Birinci derece riskli iller arasında İzmir, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Erzincan, Bingöl ve Tunceli yer aldı.

Haritada ikinci derece deprem riski taşıyan iller de belirtildi. İstanbul, Kahramanmaraş, Zonguldak, Afyonkarahisar, Erzurum, Batman ve Adana’nın da aralarında bulunduğu 26 şehir bu gruba dahil edildi.

Üçüncü derece risk taşıyan iller arasında ise Eskişehir, Edirne, Ordu, Yozgat, Ankara ve Nevşehir gibi 27 şehir bulunuyor.

Yenidoğan Çetesi'nin Liderlerinden Fırat Sarı Bingöl'de 3 Yıl Görev Yapmış Yenidoğan Çetesi'nin Liderlerinden Fırat Sarı Bingöl'de 3 Yıl Görev Yapmış

Haritada en düşük deprem riskine sahip kentler arasında ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Nevşehir, Konya ve Karaman gibi şehirler yer aldı.