Bingöl Üniversitesi, bireylerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak eğitim, bağımlılıkla mücadele programları ve topluma uyum projelerini kapsayan protokolün hayata geçirilmesinde aktif bir rol üstleniyor. Üniversite, bilimsel destek ve eğitim programlarıyla toplumsal dönüşüm projelerine katkı sunacak.

2025 Sömestr Tatili Ne Zaman Başlayacak? Yarıyıl Tatili Tarihleri, Karne Günü ve MEB Tatil Takvimi Detayları 2025 Sömestr Tatili Ne Zaman Başlayacak? Yarıyıl Tatili Tarihleri, Karne Günü ve MEB Tatil Takvimi Detayları

 Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, protokolün toplumsal fayda sağlama hedefine dikkat çekerek, “Üniversitemiz, toplumsal sorunlara çözüm üreten projelerde her zaman yer almayı kendine bir görev bilmiştir. Bu iş birliği, topluma fayda sağlayacak bir dönüşüm sürecine zemin hazırlayacaktır. Amacımız, bireylerin yeniden topluma kazandırılmasına katkı sağlamak ve kalıcı çözümler üretmektir” dedi.

Bingöl Üniversitesi’nin kriminoloji, psikoloji, sosyal hizmet ve eğitim bilimleri gibi alanlardaki akademik bilgi birikimiyle projelere önemli katkılar sunacağını belirten Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemiz; seminerler, eğitimler ve mesleki gelişim programları düzenleyerek denetimli serbestlik müdürlüğü personelinin mesleki yeterliliklerini artırmayı amaçlıyor. Ayrıca, üniversitenin sürekli eğitim merkezlerinde meslek kursları düzenlenmesi ve kütüphanesindeki sesli kitaplar ile diğer eğitim materyallerinin erişime sunulması, bireylerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Suç Oranlarını Azaltacak İş Birliği

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, protokolün önemine vurgu yaparak, “Bu protokol ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan bireylerin eğitim ve mesleki gelişim süreçlerine katkı sağlanacak ve suç tekrarının önüne geçilecektir” dedi.

Başsavcı Sert, protokolün yükümlülerin ve eski hükümlülerin kendilerine faydalı birer birey olmalarına yardımcı olacağını ifade ederek, “Bu protokolle yükümlülerin ve eski hükümlülerin kendilerine ve topluma faydalı bir birey olma konusunda farkındalık oluşturmaları, suç sayılabilecek davranışlara yönelmemeleri, yaşadıkları sosyal çevreye daha hızlı bir şekilde uyum sağlamaları ayrıca denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yönelik tamamlayıcı ve destekleyici geliştirme programlarının hazırlanması ve yürütülmesi açısından faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Protokol kapsamında denetimli serbestlik tedbiri altındaki bireylerin bireysel görüşme ve grup çalışmalarıyla desteklenmesi, meslek edindirme kurslarına yönlendirilmesi, bağımlılıkla mücadelede terapilerin uygulanması ve çocuklara yönelik eğitim projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.