SAĞLIK

Bingöl Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane Oluyor

Bingöl Devlet Hastanesi, anne ve bebek sağlığına yönelik önemli bir adım atarak Anne Dostu Hastane ve Bebek Dostu Hastane unvanlarını kazanmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Anne Dostu Hastane ve Bebek Dostu Hastane unvanlarını kazanmaya hazırlanıyor.

Anne ve Bebek Dostu Hastanelerde sağlanan hizmetler arasında şunlar yer alıyor:

-Sağlıklı bir normal doğum ortamı,

-Annenin ve refakatçisinin konforunun üst düzey olduğu tek kişilik doğum odaları,

-Erken doğum ve benzeri süreçler için gerekli ve yeterli ekipman donanımının sağlandığı,

-Gebelik sürecine yönelik psikolojik destek sağlayacak uzmanların desteğinin olduğu,

-Yenidoğan bebeğin ihtiyaçlarına yönelik hizmet ve doğum sonrası emzirme konusunda anneye sağlanacak eğitim desteğinin en iyi seviyede olduğu bir hizmet sunulacaktır.

-Anne ve bebek dostu hastanelerde ayrıca anne ile bebeğin ilk temasının, ilk emzirmenin sağlıkla gerçekleştirilmesine yönelik tüm sağlık personellerinin eğitimli olmasına özen gösterilmektedir.

Bu sayede anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamayı amaçladıkları ifadelerine yer verildi.

ANNE SAĞLIĞI HİZMETLERİNDE KALİTE ARTIRILACAK

Bingöl İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, Anne Dostu Hastane statüsü hakkında yaptığı bilgilendirmede, "Anne, bebek ve aile dostu olan bu modelde, mahremiyete dayalı 6 adet tek kişilik odalarda doğum üniteleri oluşturuldu. En birinci amacımız normal doğumu özendirmek ve sezaryen gibi müdahale oranlarını azaltmaktır. Gebeler, uygun bir refakatçi ile kendilerini rahat bir ev ortamında gibi hissedecekler ve bu sayede doğum stresi azaltılacaktır," dedi.

HABER MERKEZİ