Bingöl Havalimanı pistinin yetersizliği göz önünde bulundurularak yenileme kararı alındı. Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir URALOĞLU' nun, mevcut durumun aciliyetine dikkat çekerek, bu konuda  olumlu adımlar attığını belirtti.

Elden Nakit Ödemeleri Sınırlandırıldı Elden Nakit Ödemeleri Sınırlandırıldı

Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, yaptığı paylaşımda, “Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir URALOĞLU' na Bingöl Havalimanı Pistinin Bingöl için yetersiz olduğunu ve yenilenmesi işlemini ifade etmiştik. Bakanımız da pistin mevcut hali ile Bingöl'e yetersiz olduğunu ve üzerlerine düşeni hazır listelemeyeceğini belirtmişti. Bunun üzerine gerekli dosyaları başlattıklarını ve bugün DHMİ Genel Müdürümüzle yapılan görüşmelerin sonucunda Bingöl Havalimanı Pisti yeni pistinin 17 Ocak 2025 tarihindeki bilgilere kadar yatırımların toplanmasına ve dövizde yapımına başlanmasına karar verdiklerinin bilgisi vardı.

 Bingöl'ümüz için hayırlı uğurlu olması diliyor, başta iktidarlarımız dönemki hizmetleri baş mimarı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet YILMAZ' a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir URALOĞLU' na, Milletvekilimiz Sn. Feyzi BERDİBEK' e, DHMİ Genel Müdürümüz Sn. Enes ÇAKMAK' a, ilgili bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz.” Dedi.