Bingöl'ün Karlıova ilçesinde  dün sabah saatlerinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada iktidarı olası bir felakete karşı sorumluluk almaya davet etti.

"Tedbirler Eksiksiz Alınmalı"

Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi

Hülakü, Meclis konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynak köyünde meydana gelen 4 şiddetinde depremle sarsıldık. Bu deprem, tüm tedbirlerin eksiksiz bir şekilde alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ancak ne yazık ki iktidarın deprem konusundaki yeterli tedbirleri almadığını üzülerek görmekteyim."

"Deprem Riski Yüksek Bölgeler Kaderine Terk Edilmiş Durumda"

Hülakü, Bingöl gibi deprem riski yüksek bölgelerin adeta kaderine terk edildiğini belirterek, "Özellikle Bingöl ve benzeri yüksek riskli bölgelerde yapı denetimlerinin sıkılaştırılması ve acil müdahale ekipmanlarının her an hazırda bulundurulması gerekmektedir" dedi.

Konuşmasını Bingöl halkına geçmiş olsun dilekleriyle tamamlayan Hülakü, iktidarı olası yeni bir felakete karşı sorumluluk almaya davet etti.

HABER: EYLEM ÖZEN