Bingöl Üniversitesi, 2016 yılından beridir yürüttüğü “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” programı kapsamında, “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında önemli çalışmalara imza attı. Bu bağlamda “Arı ve Arı Ürünleri” ve “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Değerlendirilmesi” başlıklarında sürdürülen çalışmalar, bölgeye değer katmayı hedefliyor.
Özellikle arı ve arı ürünleri alanında yoğun taleplerin karşılanabilmesi amacıyla kurulan Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, 19 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle resmi olarak faaliyete geçti. Merkez, donanımsal altyapısını sürekli güçlendirerek bal analizleri başta olmak üzere pek çok arıcılık faaliyetinde uluslararası geçerliliğe sahip akredite hizmet sunmayı amaçlıyor.

ARI VE DOĞAL ÜRÜNLER MERKEZİ 4 ALANDA AKREDİTASYON BELGESİ ALDI

İlk aşamada Fırat Kalkınma Ajansı üzerinden aldığı teknik destek ile akreditasyon eğitimlerini tamamlayan ve ön koşul şartlarını yerine getiren merkez, 11 Kasım 2020 tarihinde Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)’na başvuruda bulundu. Yapılan denetimler sonucunda, 21 Mayıs 2023 tarihinde balda dört farklı kapsamda akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Bu kapsamlar; balda şeker profili (sakkaroz, fruktoz, glukoz ve maltoz), balda diastaz sayısı, balda prolin ve balda nem analizlerini içeriyor.

Spor Ortaokullarında Kabul Dönemi Başladı Spor Ortaokullarında Kabul Dönemi Başladı

“BÖLGESEL KALKINMAYA KATKIDA BULUNMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Kısa, orta ve uzun vadede hedeflerini adım adım gerçekleştiren Üniversitemiz, bu başarıyla birlikte uzun vadede vaat ettiği “Arı ve Arı Ürünleri AR-GE Merkezi Araştırma Laboratuvarının akreditasyonu” hedefine ulaşmış oldu. Üniversitemiz, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı sürdürüyor” dedi. 

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU HAKKINDA

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmek, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara uygun faaliyet göstermelerini sağlamak ve düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabul edilmesini temin etmek amacıyla Kasım 1999'da Ankara'da kuruldu. TÜRKAK, Dışişleri Bakanlığı ile ilişkili, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, kâr amacı gütmeyen, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur.
(Haber Merkezi)