2024 Yılı Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Proje Yönetim Toplantısı, Bingöl Üniversitesinde gerçekleşti.

Türkiye Ulusal Ajansının, AB (Avrupa Birliği) dışındaki ülkelerle yapılan Erasmus+ KA171 Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi Toplantısına, 2024 yılı proje başvurusu kabul edilen yükseköğretim kurumları katıldı.

Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Erdal Çelik, Avrupa Yükseköğretim alanına dair politikaların uygulanmasına katkı sağlayan bu derece önemli toplantılara ev sahipliği yapmanın kendileri açısından gurur verici olduğunu ifade ederek, “Değişim programları, öğrencilere yurtdışında eğitim alma, farklı kültürlerle tanışma ve akademik olarak kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır. 2023 yılında KA171 programında 9.050,00 Euro hibe almaya hak kazanmış olan üniversitemiz, 2024 yılı için bu miktarı 54.619,00 Euro’ya çıkarmıştır. Halihazırda devam eden projelerimiz, toplamda 80.639,00 Euro bütçesiyle Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Malezya, Bangladeş, İran, Ukrayna ve Pakistan'daki üniversitelerle öğrenci ve personel değişimini kapsamaktadır. Bingöl Üniversitesi olarak her yıl hibe miktarımızı ve hareketlilik sayılarımızı artırma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Pir Ali Kız Yurdu’nda 'Müftü’den Manevi Değerler Sohbeti Pir Ali Kız Yurdu’nda 'Müftü’den Manevi Değerler Sohbeti

HEDEF 5 BİN YABANCI ÖĞRENCİ

Bingöl Üniversitesinin, yerel, bölgesel ve küresel düzeyde eğitim, araştırma ve toplumsal katkı odağında çok kültürlü bir uluslararası cazibe merkezi olma hedefine büyük önem verdiğini ve dünya genelinde tanınan, saygın bir "Yeni Nesil Üniversite" olmayı amaçladığını vurgulayan Rektör Çelik, “Uluslararasılaşmada ciddi atılımlar yapıyoruz. Hedef olarak her bir bölüme bir AB projesi koyduk. Diğer yandan etkinliğimizi arttırmak için Avrupa, Asya ve Amerika masaları oluşturarak uluslararası öğrencileri ve hocaları üniversitemize çekmek için çalışmalarımıza başladık. Şu anda yaklaşık 900 yabancı öğrencimiz var. Bu sayıyı 5000’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları ve uzman yardımcıları tarafından; KA171 Proje Sürecine İlişkin Temel Unsurlar, Proje Döngüsünde Kullanılacak Bilişim Araçları, Hibe Tahsisat Yöntemi, Öğrenci ve Personel Hareketlilik Faaliyetleri ile Proje Yürütme Sürecine dair temel bilgi ve belgeler gibi önemli konularda detaylı bilgiler paylaşıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantı, uzmanların sunumlarını tamamlayıp program çıktılarını değerlendirmeleri ve katılımcılardan gelen soruları cevaplamalarının ardından sona erdi.

Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Proje Yönetim Toplantısına; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Bingöl Üniversitesi Erasmus Ofisi Koordinatörlüğü temsilcileri, Türkiye Ulusal Ajansı ve Yükseköğretim Kurumlarının Erasmus+ Programı/Uluslararası ofis temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Abdulkadir BEĞSARI