Bingöl Üniversitesi Erasmus öğrenci kulübü, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 17 Ekim’de bir yürüyüş ve etkinlik düzenledi. Öğrenciler, saat 12:00’de Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde toplanarak, “Seni 9 Yerinden Bıçaklayarak Katledenin Canı Hiç Acımadı Ama Benim Canım Hala Çok Acıyor” ve “Kalanların Gidenlere Borcudur Mücadele” yazılı pankartlarla Merkezi Kafeterya ‘ya kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında “Neden Hep Biz Öldük” ve “Yalnız Yürümeyeceksin” gibi sloganlar yankılandı.

Merkezi Kafeterya önünde toplanan öğrenciler, kadın cinayetlerine karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bir açıklama yaptı. Kadın cinayetlerine karşı duyarlılığın artırılması ve bu konuda daha güçlü önlemler alınması gerektiğinin altı çizildi.

Erasmus öğrenci kulübü adına konuşan sözcü, “Yaşama hakkı temel bir haktır, ancak bu hak kolaylıkla ellerden alınabiliyor. Biz dur demedikçe bu sorunlar devam edecek. Nice çiçekler soldu; henüz tomurcuk bile değilken, Sıla bebek 2 yaşındaydı, Narin 8 yaşındaydı. Bu çiçeklerimiz henüz açmamıştı. Açan çiçeklerimiz de bir bir soldu ve dallarından koparıldı. Ailelerinden, arkadaşlarından ve en önemlisi hayallerinden koparıldılar. Bu sadece ikbal değil, ikbalin hayalleri de öldü.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından öğrenciler, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları şiirleri seslendirdiler. Şiirlerde kadınların yaşadığı adaletsizlikler, şiddet ve eşitsizlikler dile getirilerek toplumsal değişim çağrısı yapıldı. Katılımcılar, kadına yönelik şiddetin son bulması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dayanışma mesajları verdiler.

STAJYER MUHABİR: HASRET DAYANIR

Ekran Alıntısı1-2

Ekran Alıntısı2-1

Gıda Atıkları Toprağa Gübre Olarak Dönüyor Gıda Atıkları Toprağa Gübre Olarak Dönüyor