GÜNDEM

Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Protokol İmzaladı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TÜBİTAK 4007 projesi için protokol imzaladı.

Abone Ol

Protokolün imza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Erdal Çelik, eğitimde bölgesel düzeyde karşılaşılan sorunların çözümünde üniversitelerin giderek daha fazla aktif rol üstlendiğini belirtti. Çelik, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve yükseköğretim kurumlarının iş birliği yapmasının önemine vurgu yaparak, “Eğitim sorunlarının paylaşılması, eğitim kademeleri arasında karşılıklı iş birliğini geliştirecektir. Bu protokolü, okullarımızdaki eğitimin niteliğini artırıcı stratejik bir girişim olarak değerlendirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çelik, üniversitelerin eğitimde daha kapsamlı bir rol üstlenmesinin, beklenenden daha iyi sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Bingöl Üniversitesi arasındaki protokolün, eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim hizmetlerini geliştirmek için düzenli ve uyumlu bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Eğitimde iş birliği ve koordinasyon önemli. Bu tür protokoller, sistemimize büyük katkılar sağlayabilir.” Dedi.