Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan ve Türkiye genelindeki 201 üniversitenin 64 farklı göstergeyle değerlendirildiği rapora göre, Bingöl Üniversitesi önemli bir başarıya imza attı. Üniversite, mezunların yurt içindeki ilk iş bulma süresinin en kısa olduğu üniversiteler arasında yer aldı ve genel ortalamanın üzerinde bir performans sergiledi.

Mezunların Yurt İçi İş Bulma Süresi Ortalama 3 Ay

Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı mezunlarının yurt içinde iş bulma süresiyle dikkat çekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) elde edilen verilere göre, üniversitenin örgün ön lisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin yurt içindeki ilk iş bulma süresi 2023 yılı itibarıyla ortalama 3 ay olarak belirlendi. Bu başarı, Bingöl Üniversitesi'ni, mezunlarının iş bulma süresi en kısa olan ilk yirmi üniversite arasında konumlandırdı.

Ülke genelinde ise üniversite mezunlarının yurt içindeki ilk iş bulma süresi 2023 yılında ortalama 4,5 ay olarak kaydedildi. Geçen yıl bu süre 6,4 ay olarak belirlenmişti.

Bingöl Üniversitesi  “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi” Kategorisinde 18. Sırada Yer Aldı

Bingöl Üniversitesi, 2023 yılı itibarıyla “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi” kategorisinde Türkiye genelinde 18. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Bu kategori, üniversitelerin SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI (ESCI dâhil) endeksli dergi ve kitaplarda yayımlanan yayınlarının aldığı ortalama atıf sayısının, dünya genelindeki benzer alandaki makalelere oranını gösteriyor.

“Endeksli Yayınların Atıf Alma Oranı” Kategorisinde 12. Sırada Yer Aldı 

Bingöl Üniversitesi Avrupa, Asya ve Amerika’yı Hedefine Koydu Bingöl Üniversitesi Avrupa, Asya ve Amerika’yı Hedefine Koydu

Bingöl Üniversitesi, 2019-2023 yılları arasında SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI (ESCI dâhil) endeksli dergilerde yapılan yayınlarda elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor. "Endeksli Yayınların Atıf Alma Oranı" kategorisinde %80,88'lik oran ile Türkiye genelinde 12. sıraya yükseldi.Bu kategori, endeksli dergilerde yayımlanan makalelerin aldığı atıfların toplam yayına oranını değerlendiriyor. Bingöl Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi gibi köklü eğitim kurumlarını geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.

Prof. Dr. Çelik: Kararlı Adımlarla Devam Edeceğiz

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitenin başarı ivmesinin her geçen gün yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemizin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'nda üst sıralarda yer alması bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Bu başarının arkasında, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları yatmaktadır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilimsel çalışmalara ve eğitim kalitesine verdiğimiz değerin bir göstergesi olan bu başarı, gelecekteki daha büyük adımların habercisidir. Üniversitemizi her alanda daha da ileri taşımak için sağlam ve kararlı adımlarla yolumuza devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

STAJYER MUHABİR: HASRET DAYANIR

Whatsapp Image 2024 10 10 At 18 03 10 (1)(1)

Yök Başarı Raporu(1)Whatsapp Image 2024 10 10 At 18 03 10(1)