Bingöl Üniversitesi'ne 2024 YKS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı. Adaylar e-devlet şifresi ile 21 Ağustos Çarşamba günü saat 23.59'a kadar www.turkiye.gov.tr adresinden online olarak kayıtlarını yapabilecek.

KAYIT NASIL YAPILIR?

İşlemlerini www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilecek ve kayıt yaptırdığına dair belgenin çıktısını sistemden alabilecekler. Online kayıt yaptıran öğrencilerin, ayrıca kayıt tarihlerinde üniversiteye gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmiyor. Herhangi bir nedenden dolayı İnternet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar ise 22-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi'ne şahsen başvuruda bulunarak kayıtlarını yaptırabilecekler. 
Elektronik kayıtta öğrencilerin yerleşme bilgileri YKS verisinden otomatik olarak aktarılacak. Asker Alma Dairesi'nden askerlik durum bilgisi ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacağından, bu öğrencilerin 22-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi'nde ilgili kayıt merkezine diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği ile şahsen veya kanuni temsilcileri tarafından kayıt yaptırmaları gerekiyor. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor. 

7/24 Kütüphane ile Hazırlanarak Üniversiteyi Kazandılar 7/24 Kütüphane ile Hazırlanarak Üniversiteyi Kazandılar

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI'NA KAYIT ŞARTLARI!

Bingöl Sosyal Bilimler MYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı'nı kazanan öğrenciler e-devlet üzerinden elektronik kayıt yapamayacaklar. Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı'na kayıt yaptıracak adayların, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alacakları 'özel güvenlik görevlisi olur' ibareli sağlık raporu alması gerekiyor. Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol veya uyuşturucu bağımlılığı olmaması. Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmaması. Göz: Körlük veya gece körlüğü olmaması. Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmaması. Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı): Sadece Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı'nı kazanan öğrencilerin getirmesi gerekiyor. 

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI'NA KAYIT NASIL YAPILACAK?

Bingöl Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'na kayıt yaptıracak öğrencilerden sağlık raporu getirmeyenlerin taahhütname imzalamaları gerekiyor. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt hakkını kaybedecek. Kayıtlar, belirlenen tarihte 8.30 – 16.00 saatleri arasında yapılacak. 

GEÇİCİ KAYITLAR NASIL OLACAK?

Öte yandan bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılabilecek. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılabilecek. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak. 

ÖĞRENCİ KAYITLARI NEREDE YAPILACAK?

Öğrenci kayıtlarıyla ilgili başvurular, Bingöl Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adresine yapılacak. Adaylar kayıtla ilgili her türlü bilgi için mesai saatleri içerisinde (0426) 216 00 12-13-14-15 numaralı telefonlara başvuruda bulunabilecek. 
Yurt durumuyla ilgili sorular için ise (0426) 213 89 67 numaralı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulabilecek. 
2024 YKS sonucunda Bingöl Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan ve kesin kayıtlarını yaptıran öğrencilerin 9-13 Eylül tarihleri arasında ders kayıtlarını yapmaları gerekiyor. Bunun için öğrenciler, https://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx linkinden alacakları öğrenci numaralarını Öğrenci No, şifre oluştur alanından şifre oluşturarak Bingöl Üniversitesi Öğrenci İşleri Otomasyonu'ndan (https://obs.bingol.edu.tr) ders kaydı yapabilecek. 

DERSLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 - 2025 eğitim - öğretim yılı dersleri 16 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak. 

MUAFİYET BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler daha önce yükseköğretim kurumlarında başarılı oldukları dersler için en geç 20 Eylül Cuma gününe kadar muafiyet talebinde bulunabilecek. Başvuru yapmak için dilekçe, başarılı olunan dersleri gösteren transkript ve ders içerikleri ile birlikte ilgili Fakülte/YO/MYO’lara başvuru yapılması gerekiyor. 
İslami İlimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi/İngiliz Dili ve Edebiyatı, Arapça Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerine yerleşen öğrenciler için 13 Eylül Cuma günü Yabancı Dil Muafiyet Sınavı yapılacak. Sınavda başarısız olan öğrenciler 1 yıl süre ile zorunlu Hazırlık Programı'na tabi tutulacak.
HABER MERKEZİ