Bingöl Üniversitesi, öğrencilerin akademik başarılarına ek olarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak yeni bir kulübe ev sahipliği yapıyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü altında faaliyet gösteren Siyaset Edebiyat ve Sanat Kulübü (SES), öğrencilere çeşitli platformlar sunarak zihinsel faaliyetlere katılım sağlama ve sosyal etkileşimi artırma amacı güdüyor.

Kulübün akademik danışmanı olan Arş. Gör. Hamide DEĞER liderliğinde, kulüp başkanı Ebru Nisa Uzun ve başkan yardımcısı Deniz Savcı'nın yönetiminde faaliyet gösteren SES Kulübü, öğrencilere siyaset, edebiyat ve sanat alanlarında derinlemesine bilgi ve perspektif kazandırmayı hedefliyor.

Düşünme Ve Sorgulama Becerileri Gelişecek!

Kulübün başkanı Ebru Nisa Uzun, kulübün temel amacını açıklarken, üniversite öğrencilerinin sosyalleşmesini, siyaset, sanat ve edebiyat alanlarında düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak olarak belirtti. Ayrıca, öğrencilere zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirme imkânı sunmanın da amaçları arasında olduğunu vurguladı.

Devamında konuşan kulüp başkanı Ebru Nisa Uzun şunları kaydetti:

Bingöl Üniversitesi Siyaset Edebiyat ve Sanat Kulübü’nün (SES) temel amacı; öğrencilerin bilimsel, sanatsal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlamak, yapılacak etkinliklerle üniversite aidiyetlerini güçlendirmek, sosyal bilimler alanında meraklarını derinleştirmek, araştırma alanlarını genişletip, farklılaştırarak, öğrencilerin zihinsel becerilerini zenginleştirmelerini sağlamaktır.”

Böylelikle;

Üniversitenin bünyesinde siyaset, edebiyat ve sanat alanlarına ilgi duyan öğrencilerin bir araya gelmelerini, öğrencilere güncel siyaset, edebiyat ve sanat tartışmalarının ötesinde teorik bir alt yapı kazandırmak.

Aynı merak ve ilginin bir araya topladığı öğrencilere öncelikle bahsi geçen alanlarda bilimsel bir perspektif kazandırmak, sonrasında interaktif bir tartışma ortamı sağlamak.

Aktif olmalarına olanak sağlanan öğrencilere, gerek üniversite öğrencilerinin haiz olması gereken özgüvenin kazandırılması gerek üniversite sonrası hayatlarına sosyal ve kültürel bilinci, farkındalığı yüksek bireyler olarak devam etmelerinin önünü açmak.

Bingöl Üniversitesi Siyaset Edebiyat ve Sanat Kulübü’nün (SES) faaliyetlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

1) En az iki hafta arayla öğrencilere zengin bir perspektif kazandıracak şekilde belirlenmiş olan film gösteriminin yapılması. Akabinde öğrencilerin sorgulama becerilerini geliştirmek için interaktif tartışma ortamının yaratılması.

(2) Edebiyat alanında belli bir niteliğe sahip hikaye veya roman kitaplarından birinin ayda bir öğrencilerin katılımıyla değerlendirilmesi.

HABER: EYLEM ÖZEN